Het perceel Gasthuisstraat 40 in Den Burg.
Het perceel Gasthuisstraat 40 in Den Burg. Foto:Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

“Sloop Gasthuisstraat 40 nog dit jaar”

Algemeen

Als het aan Texel 2010, de VVD en Texels Belang ligt, gaat de aankoop van Gasthuisstraat 40 in Den Burg door de gemeente door en wordt het pand dit jaar nog gesloopt om plaats te maken voor fietsenstallingen.

De partijen dienen een amendement in waarin dit voorstel wordt voorgelegd. De partijen hebben gezamenlijk acht van de vijftien zetels in de gemeenteraad. De partijen schrijven: “We zijn het eens met de aankoop van het pand, in verband met toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen rondom het parkeerterrein aan de Vogelenzang.  Wetende dat er een tekort is aan plaatsen om fietsen te stallen, zeker ook aan die zijde van het centrum, willen wij graag dat het pand nu alvast gesloopt wordt, zodat op die plaats een (tijdelijke) fietsenstalling gerealiseerd kan worden.  Daardoor voorkomen we ook dat het pand mogelijk lange tijd leegstaat.”

Deze partijen zien graag het pand “zo spoedig mogelijk (dit jaar) gesloopt wordt en op die plaats een fietsenstalling te realiseren, in afwachting van ruimtelijke ontwikkelingen in dat gebied.”

Het is een streep door de rekening van Stichting Downtown die graag tijdelijk gebruik hadden gemaakt van het pand. Het pand was eigenlijk al verkocht aan een andere koper die ook al een overeenkomst had met Stichting Downtown. Daags voor de officiële overdracht kwam een document op tafel waaruit bleek dat de gemeente de eerste optie tot koop had. Die optie wil de gemeente nu lichten. De gemeenteraad neemt hier woensdag een besluit over. Stichting Downtown liet in een ingezonden brief aan de gemeenteraad haar teleurstelling al blijken.    

De gemeente liet eerder weten dat het slopen van het pand geen onttrekken van een woning aan de woningmarkt zou zijn, omdat het niet bewoond wordt. Volgens de makelaar zit er wel degelijk ook een woonbestemming op het pand.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 7 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45