Afbeelding

Beach Challenge verreden

Algemeen

Tussen Paal 9 en de Slufter is zondagochtend de Paal 9 Beach Challenge verreden.

Circa tachtig mountainbikers vertrokken om 10.00 uur bij Paal 9. Wedstrijdrijders en recreanten fietsten over het strand naar de Slufter en daarna weer terug naar Paal 9. De omstandigheden waren goed: zon, niet veel wind en koud.

Volgens een verslag van Wielersport Texel, dat samen met Paal 9 het evenement organiseerde, ontstond bij de senioren al snel een kopgroep met daarin Jordy Vinke, Roel Bakker, Niels Jimmink, Sjors Jimmink, Richard Koopman en Niels Bakker. Ter hoogte van Paal 17 plaatste Vinke een tempoversnelling die alleen door Roel Bakker kon worden beantwoord.

Gezamenlijk ronden de twee het keerpunt en vervolgden zij hun route terug naar Paal 9. In de laatste kilometers kon Bakker geen weerstand meer bieden aan Vinke, waardoor hij zijn vierde opeenvolgende overwinning behaalde in de Beach Challenge. Bakker eindigde als tweede op een halve minuut achterstand.

De strijd om de derde plaats was spannend. Niels Jimmink wist Sjors Jimmink nipt voor te blijven, waarmee zij als derde en vierde eindigden. Richard Koopman eindigde als vijfde, Niels Bakker werd zesde.

 

De jongste jeugdwedstrijd (C-jeugd) werd gewonnen door Tijme Goenga voor Diederik Jimmink, Ardon Bloemendaal, Axel Huisman en Nina Bakker. Dennis Bakker was de snelste in de categorie B-jeugd, voor Marit Bakker, Jesper de Graaf, Lola Bakker, Sven van IJsseldijk en Julian Poelmann. Jacob Kooij won opnieuw in de categorie A-jeugd voor Jim Boogaard en Rick Bakker.

 

 

Start bij Paal 9.
Afbeelding
Afbeelding
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 13 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3