Hennie Huisman
Hennie Huisman

Hennie Huisman lijsttrekker VVD

Algemeen

Wethouder Hennie Huisman uit Den Hoorn wordt lijsttrekker van de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen die op 19 maart worden gehouden.

Dat blijkt uit de kieslijst die de Texelse VVD woensdag heeft gepresenteerd. Tweede staat Jur Schuiringa uit Den Hoorn, raadslid sinds 2010, en op de derde plaats staat nieuwkomer Peter van Sijp uit Oosterend.

Hij komt van Terschelling, was daar zes jaar lang raadslid voor de liberalen en verhuisde in 2011 naar Texel. 'Eilandpolitiek is hem niet vreemd', aldus een verklaring van de VVD. 'Met het oog op de intensivering van de Waddensamenwerking is dat een interessante bijkomstigheid.'

De vierde plaats is voor de 31-jarige Nick Ran uit De Koog. Hij is eigenaar van de Wijsneus en bestuurslid van JONT (Jonge Ondernemers Netwerk Texel). Vijfde is Ans Steenvoorden uit De Cocksdorp, zesde VVD-voorzitter Robbert de Jong uit Den Burg en zevende Ireen Visser-Boekel uit Oudeschild.

De achtste plaats is voor de 23-jarige Ewout van de Star uit Oosterend. De VVD omschrijft hem als 'een grote belofte voor de toekomst'. De overige kandidaten: Albert Huisman, Edwin van de Heuvel, John Smit, Geert Bosscha, Tom Steenvoorden, Gerard Zijerveld en Jelle de Boer. 

Volgens de VVD is bij het samenstellen van de lijst ingezet op 'een zo evenwichtig mogelijke verdeling naar dorp, leeftijd en mannen en vrouwen'. Aanvankelijk stond ook huidig raadslid Marjan de Groot op de concept-kieslijst, maar zij trok zich terug uit onvrede over haar plek en de wijze waarop de lijst tot stand was gekomen. 

Om de kandidaat-raadsleden voor te bereiden op hun taak heeft de VVD vorig jaar een beroep gedaan op de Haya van Someren Stichting (het opleidingsinstituut van de liberalen) voor een basisopleiding. In de loop van dit jaar volgen aanvullende trainingen.

Afbeelding
Ludiek protest kampeerboeren tegen beperkingen Algemeen 4 uur geleden 3
Afbeelding
Voetbal 7 tegen 7 op half veld voor 35 jaar en ouder goed ontvangen! Sport 4 uur geleden 3
Afbeelding
In gesprek met... Anneke Visser-Veltkamp Algemeen 7 uur geleden 12
Afbeelding
Partijen willen andere plek ‘In Veilige Handen’ Algemeen 10 uur geleden 12
Afbeelding
Eerste exemplaar verhalenbundel voor burgemeester Cultuur 29 nov, 11:42
Afbeelding
Boekjes en Brabbels in de bibliotheek Algemeen 29 nov, 10:15
Afbeelding
Afgesloten deel Lancasterdijk tijdelijk open Algemeen 29 nov, 08:00 6
Afbeelding
Actie kampeerboeren bij gemeentehuis Algemeen 28 nov, 17:00 8