Yorgo Helleman en Sander de Haan namens SV Oosterend. Foto: Willem Sangers

Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bekerwinst voor SV Oosterend

Oosterend speelde afgelopen zondag de eerste thuiswedstrijd. Het bekerduel tegen vijfdeklasser DESS werd vrij gemakkelijk gewonnen, 4-0.

Het was snel duidelijk dat de thuisploeg de betere was en de kansen op een voorsprong waren er ook al vroeg. Inzetten van Yorgo Helleman en debutant Sander de Haan werden gekeerd door de keeper. Na een kwartier werd dezelfde Helleman weggestuurd met een fraaie en strakke steekbal van Dave Witte. De spits nam de bal goed mee en scoorde met een harde schuiver de openingsgoal. Met vlagen werd er goed voetbal vertoond maar het was ook af en toe slordig. DESS probeerde te voetballen maar dit werd steeds verstoord door het goed druk zetten van de kant van Oosterend. Het was even wachten op de tweede treffer maar die kwam toch nog in de eerste helft. Sander de Haan schoot van twintig meter hard tegen in de verre hoek, 2-0.

In de rust wisselde coach Ruben Duinker driemaal. In het kwartiertje rust barste er een wolkbreuk open en het veld was goed gevuld met water waardoor het voetballen lastig werd. Na de rust nog een paar druppels maar het werd gelukkig snel droog. Het spel bleef hetzelfde, Oosterend voetbalde en ging op zoek naar de minimale ruimtes in de verdediging van DESS. Na tien minuten werd vanaf rechts hard voorgezet en de vrijstaande Jeroen Abma kon simpel de derde treffer binnentikken.

Na die goal ging het gas bij Oosterend er af en kreeg DESS wat meer ruimte om bij het doel te komen. Kansen kwamen hier niet uit. Met nog een half uur te gaan werden de laatste twee wissels ingebracht. De thuisploeg bleef combineren en kreeg verschillende kansen om de vierde te maken. Tien minuten voor tijd na een flipperkast moment kwam de bal voor de voeten van Bart de Lugt. Vanaf twintig meter haalde hij de trekker over en het harde schot belande in de bovenhoek, de keeper kon het leer niet keren. DESS was in de tweede helft jammerlijk veel aan het praten, tegen hun zelf, de scheids en zelfs tegen hun eigen coach. De wedstrijd eindigde in een mooie en terechte 4-0 overwinning.

De tegenstander van komende uitwedstrijd is VVW uit Wervershoof. Deze derde klasser verloor afgelopen zondag op eigen veld van Sporting Andijk. Hierdoor gaat Oosterend aan kop in de poule en bij een gelijkspel of winst komende zondag bekert men door.