Marjan de Groot.
Marjan de Groot.

Marjan de Groot verlaat fractie VVD

Algemeen

Texel is opnieuw een fractie in de gemeenteraad rijker. Raadslid Marjan de Groot heeft woensdagavond de fractie van de VVD verlaten.

Daarmee komt het aantal fracties in de Texelse gemeenteraad op tien. De Groot verlaat de VVD uit onvrede over de wijze waarop binnen de partij de kieslijst voor de verkiezingen tot stand is gekomen. Ze gaat verder onder de naam ZZP (zelfstandige zonder partij).

De gemeenteraad telt nu zes éénmansfracties (Fractie Waerts, D66, Fractie Hoogerheide, VVD, ZZP en GroenLinks), drie tweemansfracies (Texels Belang, CDA en Texel 2010) en één fractie met drie personen (PvdA). De raad begon vier jaar geleden met zeven fracties, waarvan GroenLinks de enige met één zetel was.

Burgemeester Francine Giskes zei het aantal van tien met droefheid te constateren. Door het vertrek van De Groot  heeft de coalitie van PvdA, Texel 2010, VVD en D66 met zeven zetels formeel ook geen meerderheid meer. In de praktijk hoeft de coalitie zich over dat punt geen zorgen te maken; De Groot liet weten dat zij als ZZP het raadsprogramma blijft steunen. Waerts en Hoogerheide stellen zich sinds hun afscheidingen eveneens constructief op.

De Groot benadrukte dat zij met fractiegenoot Jur Schuiringa altijd goed door een deur kon gaan. De twee vormden sinds 2010 de fractie van de liberalen. De Groot is met ZZP niet in de race voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 22 uur geleden 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur gisteren
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30