Marjan de Groot.
Marjan de Groot.

Marjan de Groot verlaat fractie VVD

Algemeen

Texel is opnieuw een fractie in de gemeenteraad rijker. Raadslid Marjan de Groot heeft woensdagavond de fractie van de VVD verlaten.

Daarmee komt het aantal fracties in de Texelse gemeenteraad op tien. De Groot verlaat de VVD uit onvrede over de wijze waarop binnen de partij de kieslijst voor de verkiezingen tot stand is gekomen. Ze gaat verder onder de naam ZZP (zelfstandige zonder partij).

De gemeenteraad telt nu zes éénmansfracties (Fractie Waerts, D66, Fractie Hoogerheide, VVD, ZZP en GroenLinks), drie tweemansfracies (Texels Belang, CDA en Texel 2010) en één fractie met drie personen (PvdA). De raad begon vier jaar geleden met zeven fracties, waarvan GroenLinks de enige met één zetel was.

Burgemeester Francine Giskes zei het aantal van tien met droefheid te constateren. Door het vertrek van De Groot  heeft de coalitie van PvdA, Texel 2010, VVD en D66 met zeven zetels formeel ook geen meerderheid meer. In de praktijk hoeft de coalitie zich over dat punt geen zorgen te maken; De Groot liet weten dat zij als ZZP het raadsprogramma blijft steunen. Waerts en Hoogerheide stellen zich sinds hun afscheidingen eveneens constructief op.

De Groot benadrukte dat zij met fractiegenoot Jur Schuiringa altijd goed door een deur kon gaan. De twee vormden sinds 2010 de fractie van de liberalen. De Groot is met ZZP niet in de race voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.

Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 47 minuten geleden 2
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 17 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11