Opnieuw kampioen Mix Foursome, v.l.n.r. Antoine Kersten en Gerdi Reijers
Opnieuw kampioen Mix Foursome, v.l.n.r. Antoine Kersten en Gerdi Reijers Foto:Opnieuw kampioen Mix Foursome, v.l.n.r. Antoine Kersten en Gerdi Reijers

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Reijers/Kersten voor zevende keer Mixed Foursome kampioen

Algemeen

De grootste paraplu’s, natte handdoeken, veel witte shirts en baanmedewerkers met verkoelende drankjes en fris fruit. De ‘reminder’ van de wedstrijdleiding om zondag goed voorbereid aan de start van de Mixed Foursome op de Texelse Golfbaan te verschijnen, heeft zijn uitwerking niet gemist. Het pittige briesje doet de rest om er ondanks de warmte een prima wedstrijd van te maken. 

De baan ligt er prachtig bij, maar heeft ondanks de goede zorgen van de greenkeepers te lijden onder het gebrek aan regen en de warme föhn. De fairways beginnen kurkdroog te worden. Hopelijk komt er snel een fikse bak water overheen. De greens zien er prachtig uit omdat deze natuurlijk wel gesproeid blijven worden en het gras aldaar groeit daardoor zo snel dat er harder geput moet worden om de bal bij de hole te krijgen. 

De grote vraag is natuurlijk of er duo’s zijn die het gedoodverfde favorieten-paar Gerdi Reijers/Antoine Kersten het vuur aan de schenen kan leggen. Nou, daar kunnen we kort over zijn, die zijn er niet. Een paar koppels hebben het zelfs zo moeilijk dat de wachttijden in de brandende zon voor de latere flights een serieuze extra handicap vormen. 

Maar dat neemt niet weg dat er aan het eind van de dag enkele gelegenheidsduo’s prima uit de verf komen. Remkje Visser vindt in Vernon Hughes, beide  overigens partners van respectievelijk Kersten en Reijers, een goede playing maat. Zij gaan rond in 93 slagen. De echtparen Van de Korst en Van Schelt/Hirschler bewijzen dat een liefdesrelatie geen beletsel hoeft te zijn in dit zenuwslopende spelletje, beide eindigen met een rondje 92. Solveigh Rip en Leo Saal hebben een geweldige prestatie geleverd en zijn, met een 87 slagen, de uiteindelijke winnaars tot op slechts 4 slagen genaderd, echt heel erg knap.

Maar zoals gezegd zijn het Reijers en Kersten die na 83 slagen wederom de beker mogen heffen als winnaars van de Mixed Foursome 2020.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 23 uur geleden 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur gisteren
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30