Afbeelding
Foto: Job Schepers

Veel belangstelling voor 'opening' park

Algemeen

140 mensen zijn vanmorgen op de 'opening' van het Jac. P. Thijssepark afgekomen, een ludieke actie van een groep mensen die wil voorkomen dat de ijsbaan wordt veranderd in een parkeerplaats.

De bijeenkomst werd geopend door Pieternel Geurtz, vanaf het begin de kartrekker van de campagne tegen de parkeerplannen. De organisatie had er werk van gemaakt. Er hingen diverse spandoeken en er waren tal van sprekers geregeld. Ook was er ruimte voor sport en spel. Dat het onderwerp leeft, blijkt wel uit de hoge opkomst. Er werd opnieuw aangestipt dat meer parkeerplaatsen niet nodig zijn. Op de nabije parkeerplaats bij de sporthal waren maandag - tijdens de markt - bijvoorbeeld maar zes van de tweehonderd plaatsen bezet. Het is een feit dat de parkeerplaats sinds aanleg meestal grotendeels leeg is. 

Sommige van de aanwezigen hadden protestborden meegenomen en er werd hard geklapt voor de verschillende sprekers. De sfeer zat er goed in, ondanks het feit dat de komst van de parkeerplaats voorlopig nog aanstaande lijkt. De tegenstanders geven de moed nog niet op.  


Namen en rugnummers worden niet geschuwd.

Gisteren presenteerden ook de Jonge Bestuurders Texel al een plan voor behoud van de ijsbaan. De herinrichting gaat vooralsnog door en begint al over enkele weken.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 5 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3