Afbeelding
Foto: Zwembad Molenkoog

10.000-ste bezoeker Molenkoog

Algemeen

Zwembad Molenkoog ontving in 2019 ontving op 5 juli de 20.000-ste bezoeker. Daar was dit jaar geen sprake van. Door corona kon het bad pas een maand later open met allerlei beperkende maatregelen. Daardoor is de organisatie nu al blij dat donderdag 23 juli de 10.000ste bezoeker over de drempel stapte.

Vaste zwemmers Bud Romijn en Janne van Hoogen waren de gelukkigen. Janne zwemt inmiddels voor het vijfde jaar zo’n vier keer per week haar baantjes. Zij begon ermee vanwege een zeurende rugpijn. Het zwemmen deed haar goed en ze houdt het vol, ondanks het feit dat ze een grote koukleum is en het weer niet altijd meezit. Bud voegde zich vorig jaar bij haar en sindsdien zwemmen ze samen. Hij was vroeger al een grage zwemmer en vindt het nog steeds plezierig.

Ondanks het feit dat er gereserveerd moet worden, weten veel banenzwemmers het bad toch goed te vinden. Om de anderhalve meter ook in het water te kunnen waarborgen, wordt met niet meer dan achttien mensen tegelijk gezwommen. Er zijn dagelijks verschillende blokken van drie kwartier ingeruimd. Over het algemeen zijn de reacties van de zwemmers positief te noemen.

In de middag kan steeds worden gezwommen en gespeeld door kinderen en jeugd van 4 tot en met 18 jaar. Kinderen van 4 tot 13 mogen elk één volwassene meenemen. Hiervoor moet ook worden gereserveerd. Ondanks dat weten gelukkig ook de nodige toeristen het bad te vinden.
Het aantal zwemlessen aan kinderen is ongeveer op hetzelfde niveau gebleven als vorig jaar. In verband met de benodigde anderhalve meter afstand tussen volwassenen kunnen helaas de lessen aan volwassenen dit jaar niet worden gegeven.

De meeste mensen zijn inmiddels wel gewend aan de regels, bijvoorbeeld ook aan het buiten omkleden. Bijna iedereen is voorbereid en heeft de badkleding al aan onder de gewone kleren. Er arriveren ook mensen in badjas of met alleen een shirt over de badkleding. Na het zwemmen mag iedereen inmiddels weer onder de douche door en zich in de kleedkamers aankleden

Reserveren is mogelijk via de ‘link’ https://texel.zwemscore.nl/webkassa waarbij bij betaalwijze altijd ‘abonnement’ moet worden gekozen. Betalen kan uiteraard gewoon aan de kassa van Molenkoog. Mocht het niet lukken dan is het bad te bereiken op molenkoog@xs4all.nl

Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 23 uur geleden
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7