De stenen die het Hoogheemraadschap plaatste - en die door tegenstanders werden verwijderd - waren de start van een nieuwe roerige periode.
De stenen die het Hoogheemraadschap plaatste - en die door tegenstanders werden verwijderd - waren de start van een nieuwe roerige periode. Foto: Ed Witte

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Texels Belang maant college tot spoed in Ceres-kwestie

Politiek

"Wilt u nu echt op korte termijn in gesprek gaan met HHNK om deze situatie op te lossen voordat de zaak nog verder escaleert?" Met die woorden spreekt Texels Belang haar ergernis uit over het uitblijven van actie door het college in de Ceres-kwestie die steeds hoger oplaait.

Op 19 juni stelde de partij al de vraag 'wilt u zo spoedig mogelijk het Hoogheemraadschap verzoeken om de situatie aan te gaan passen zodat er, veilig voor iedereen, buitendijks kan worden gefietst en genoten kan worden van de omgeving?' Tot op heden blijft het echter stil vanuit het college, tot ergernis van Texels Belang die zich in het verleden al eerder sterk maakte voor openstelling van Ceres.

In een brief aan het college - in kopie naar de pers - laat de partij nu weten: "Inmiddels is het 21 juli (een maand later), hebben wij nog geen actie van het college gezien en is sprake van een escalatie van de situatie bij Ceres (door HHnK geplaatste stenen bij het afgesloten deel van de prins Hendrik Zanddijk weer verwijderd door tegenstanders). Het gaat ons er om een veilige situatie te creëren en het fietsen buitendijks (zoals het altijd was) te behouden. Graag zien wij dat het college daadkrachtig gaat optreden, om verdere escalatie te voorkomen."

De kwestie Ceres/ Prins Hendrik Zanddijk lijkt weer volledig opgelaaid.

Afgelopen maandag zat HHNK aan tafel met mensen van de dorpscommissie van Oudeschild. Inhouderlijk willen beide partijen daar niets over zeggen. HHNK meldt wel dat het een constructief gesprek was en blij te zijn dat met dit contact in Oudeschild. 

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2