Afbeelding
Foto: Astrid Witte

Nieuw jeugdboek Astrid Witte

Cultuur

Deze week verschijnt Disconnect, het nieuwe jeugdboek van Astrid Witte. Volgens de uitgever "een spannend en realistisch verhaal over jongeren van nu". 

Het boek volgt Tess, die lid wordt van een geheime club waarbij de leden door het leven gaan zonder computer en smartphone. Voor lezers vanaf 12 jaar.  Astrid Witte wilde altijd al een verhaal schrijven over een geheim genootschap. Met dit boek wil ze jongeren meegeven dat er meer is in het leven dan de hele dag op je telefoon scrollen. ‘Ik heb het idee dat jongeren (en volwassenen) steeds minder meekrijgen van het echte leven om hen heen. Mensen maken niet zomaar een praatje meer bij de bushalte of in de wachtkamer van de tandarts,’ vertelt Astrid. ‘Het zou mooi zijn als er door mijn boek daadwerkelijk een groep ontstaat waarvan de leden hun telefoon in een laatje laten liggen. Maar dan natuurlijk wel met een andere afloop dan in Disconnect, want daar heeft niet iedereen goede bedoelingen …’  

Een verstandige keuze of grote fout? 

Kun jij zonder smartphone leven? Dat staat op de briefjes die Tess steeds vaker tegenkomt, ondertekend door ‘Disconnect’. Om bij deze club te komen, moet je je smartphone inleveren en je computer uit laten. Tess raakt geïntrigeerd door Disconnect en door de stoere Vince, die al lid is. Om erbij te horen en indruk te maken, doet ze dingen waar ze eigenlijk niet achter staat. Was lid worden van Disconnect misschien toch een grote fout?  

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 15 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 21 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1