Kalistha Texel (geboren 25-4-2015)
Kalistha Texel (geboren 25-4-2015) Foto: Natasja Garritsen

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Goede resultaten Texelaars bij keuring

Sport

Diverse Texelaars hebben weer goede resultaten gehaald bij verschillende keuringen.

Natasja Garritsen is op 6 juli naar de stamboekkeuring Noord-Holland Middenbeemster geweest met de 5-jarige merrie Kalistha Texel (vader Namelus R/ vader moeder  Burggraaf/ Fokker /eigenaar Natasja Garritsen Berkelaar. De merrie (schofthoogte 1.70 meter) moest hier haar aanleg laten zien voor springen en dat heeft ze goed gedaan. Zij behaalde hierbij de volgende punten: Ex 70, springen 75, stap 65, draf 65, galop 80, reflexen 75, techniek 75 en vermogen 75. Dit bracht de merrie een totaal van 75 punten en heeft het sterpredicaat hierbij behaald. Deze merrie gaat in oktober de Ibop doen. Dat is een aanlegtest. Als Kalistha die met goed gevolg aflegt, krijgt ze het predicaat keur. In het geval van deze merrie betekent dat direct 'elite', omdat ze haar benen hebben laten röntgen en dan heeft ze alle predicaten die ze met de keuring kan halen op 5-jarige leeftijd gehaald. Hierna kan Kalistha enkel nog het sportpredicaat behalen, indien dat lukt wordt ze ingezet voor de fokkerij.  

Op deze keuring waren er ook goede resultaten voor 'Mytrichta van de westen' (vader : Desperado/ vader moeder Apache/ Fokker: C Kikkert)  in de richting dressuur met de volgende punten: exterieur 75, beweging 80, stap 80, draf 80, galop 75, houding 80. Met deze punten 'ster verklaard' en voorlopig keur stokmaat 1.64.

KWPN-keuring Gelders Paard 


Melotti Texel (geboren 28-2-2017). Foto: Theo Janssen

18 juli werd afgereisd naar Ermelo waar de KWPN-keuring Gelders Paard werd gehouden. Natasja Garritsen naam hier deel met de driejarige merrie Melotti Texel (Vader Edmundo/ moeder vader: Lorton x Farao). Ze behaalde daar de volgende punten: exterieur 75, beweging 75, stap 75, draf 75, galop 65, houding 75. Daarmee is ze 'ster' verklaard en gaat in oktober de aanlegproef doen. Wanneer Melotti Texel dit ook behaalt is met drie jaar een elitemerrie.  

Door de corona mocht men dit jaar bij het KWPN wanneer de merrie succesvol de aanlegtest doet, nog een keer graad verhogen. Dat mag normaal maar één keer per jaar.


Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 48 minuten geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 1 uur geleden 1
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45