Afbeelding

Tien meningen geuit op Texelfondspodium

Algemeen

Tien sprekers, die elk in zes minuten hun idee uiteenzetten om de kwaliteit van de Texelse samenleving te verbeteren. Dat is het idee achter het 'Texelfondspodium', dat dinsdag 29 oktober wordt gehouden.

Het Texelfonds, het gemeenschapsfonds dat projecten ondersteunt die het algmeen maatschappelijk belang ten goede komen, heeft de tien sprekers grote vrijheid gegeven. De enige regels zijn dat de speech in zes minuten moet zijn afgerond, om de avond bondig en boeiend te houden, en dat het onderwerp moet aansluiten bij de missie van het fonds, het verbeteren van de kwaliteit van de (Texelse) samenleving.

De organisatie heeft zich verzekerd van de medewerking van een uiteenlopend gezelschap aan sprekers, zodat het niet alleen een boeiende, maar ook een afwisselende avond zal worden. Er wordt gesproken door Jan Willem Bakker, Anneke Berghuis, Kees Boerse, Jaap Boon, Kees Dekkers, Harry de Graaf, Cees de Jager, Joyce Pool, Petra Schut en Elko Vermeulen. Alle sprekers krijgen een tegemoetkoming van €100,- te besteden aan een door henzelf te kiezen goed doel. De presentatie is in handen van Gerrit Verhoeven, de muzikale ondersteuning wordt verzorgd door Gerrit Terwindt. Voorafgaande aan de sprekers verzorgt de Historische Vereniging een fotopresentatie met beelden uit de Texelse samenleving. Om de avond niet teveel op te houden, vindt tijdens en tussen de speeches geen discussie plaats. Na afloop wordt ruime gelegenheid geboden om na te praten.

De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 8 uur geleden
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 11 uur geleden
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30
Afbeelding
medewerker planning gezocht 15 apr, 10:00
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15