Logo texelsecourant.nl

Twee lichamen uit wrak geborgen

Marineduikers van de mijnenjager zr.ms. Schiedam hebben woensdag omstreeks 15.00 uur op de Noordzee ter hoogte van Callantsoog twee lichamen geborgen uit het wrak van het bewakingsschip Maria.

Het zoeken naar een derde vermiste na de aanvaring van afgelopen maandag is gestaakt in verband met de verslechterende weersomstandigheden. Het marinevaartuig met de lichamen aan boord wordt omstreeks 19.00 uur weer in Den Helder verwacht.

Bij de aanvaring tussen het bewakingsschip en een Texelse viskotter werden twee opvarenden uit de Noordzee gered. Drie opvarenden, twee uit de Filippijnen en één uit Indonesië werden nog vermist. Een uitgebreide zoekactie na der aanvaring onder leiding van de Kustwacht leverde maandag niets op. Gelet op de verwachte verslechtering van de weersomstandigeden verzocht de politie de Marine nogmaals met duikers het schip te doorzoeken naar mogelijke slachtoffers.

De identiteit van de twee geborgen opvarenden is nog niet bekend. Deze zal na aankomst in Den Helder door forensische experts moeten worden vastgesteld. De Maritieme politie doet onderzoek naar de oorzaak van de aanvaring.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!