Texel'94 pakt eerste punt

Algemeen

Kort voor het einde wist Texel'94 het eerste punt van de competitie binnen te halen. In een spannende slotfase werd het vanuit een penalty 3-3 tegen KGB.

Daarmee is het niet gelukt de volle winst te behalen op de ploeg uit Bovenkarspel, die al in de eerste minuten gevaarlijk werd, toen de spelers dicht in de buurt van het Texelse doel kwamen. Texel '94 antwoordde met een goed uitgevoerde tegenaanval, maar doordat er teveel werd getreuzeld, kwam het niet tot een gericht schot en de kans ging verloren. Een tweede kans volgde na de eerste tien minuten, toen een diagonale schuiver van Texels snelste man rakelings langs het KGB-doel suisde. Vijf minuten later was het wel raak. Een afgemeten voorzet van Pim de Lugt bereikte Sander de Haan, die de keeper van KGB wist te verrassen en de 1-0 op het scorebord zette. Kort hierop waagde Jeroen Vlaming een poging, maar hij schoot naast. Hierop volgde een felle tegenaanval van KGB, die door de spits werd verzilverd. Daarmee was de stand weer gelijk, maar amper drie minuten later bracht Sander de Haan Texel'94 weer op voorsprong. Doordat de keeper van KGB volledig mistrapte op een terugspeelbal, kon de spits van Texel'94 voor open doel makkelijk scoren. De verdediging van KGB had vervolgens veel geluk toen een grabbelende keeper de bal met kunst- en vliegwerk uit zijn doel wist te werken en een half uur in de wedstrijd schoot De Haan nog eens naast het vijandelijke doel. Hierna volgde een fase met veel onzuivere passes en te gehaast onrustig voetbal met balverlies voor beide partijen. Enkele minuten voor het einde van de eerste helft raakte Pim de Lugt zodanig geblesseerd dat hij zich moest laten vervangen door Jesper List. Daarmee zakte het spelpeil tot matig en werd er tam gespeeld. Omstreeks de 50ste minuut miste een van de spelers van Texel'94 een goede kopkans na een corner vanaf links. In het vervolg leed de ploeg door nonchalant en gehaast spel, balverlies op het middenveld. Dit leidde in de 54ste minuut tot de gelijkmaker. Met een stand van 2-2 kon de wedstrijd nog alle kanten op, ook toen omstreeks de 60ste minuut Tom de Lugt geblesseerd het veld moest verlaten. Beide teams kregen kansen, maar de verdediging stond pal. Een kwartier voor het einde moest Joren Bakker zijn plaats afstaan aan Niels Dubbelt. Texel'94 probeerde kansen te creëren, maar werd daarbij gehinderd door stug en degelijk verdedigen van de achterhoede van KGB. Deze ploeg voerde een minuut of tien voor het einde de druk steeds verder op en de in het nauw gedreven Texelse defensie veroorzaakte een penalty door een handsbal. De spits van KGB gaf keeper Alexander Smit geen enkele kans en schoot de 2-3 binnen. Met vereende krachten belaagde Texel'94 het doel van KGB, wat kort voor het einde een penalty opleverde wegens hands in het strafschopgebied van KGB. Onder grote spanning schoot aanvoerder Ruben Duinker de bal hard en zuiver in het doel en bepaalde daarmee de eindstand op 3-3.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.