Texel '94 hielp VVW in het zadel.

Algemeen

Door een misverstand is het verslag van de voetbalwedstrijd VVW-Texel'94 van afgelopen zondag, gemaakt door correspondent Jan Heethuis, niet in de krant gekomen. Hiervoor onze excuses. Hieronder alsnog het verslag. Texel'94 verloor de wedstrijd met 4-1.

Tegenstander VVW speelt reeds twee seizoenen in de derde klas, daavoor was ze zelfs tweede klasser. De eilanders wisten derhalve dat ze een zware klus hadden te klaren. Binnen een minuut dreigde voor de bezoekers reeds het gevaar van de snelle linker buitenspits van de gastheren. Zijn diagonaal schot ging rakelings langs de paal van de verre hoek van het doel van Alexander Smit. Het Texelse antwoord kwam meteen met een schot van een der Texelse spitsen over de lat van het vijandelijke doel.

In de zesde minuut voorkwam keeper Smit met een goede redding de openingstreffer van de thuisploeg. Daarna golfde het spel in hoog tempo snel op en neer. Een vrije trap van de eilanders werd gestopt in de muur van de V.V.W.-defensie. Na een kwartier lukte het de bezoekende club de druk op de tegenstander te verhogen. Ondanks doelpogingen van Niels Dubbelt en Jesper Arkenbout werd er niet gescoord. De V.V.W.-doelman voorkwam met kunst-en vliegwerk een Texelse treffer. In een volgende fase kreeg Jeroen Vlaming een goede scoringskans. Het schot belandde op de paal van het vijandelijke doel. De tegenpartij nam de aanval over en tengevolge van een misser in de Texelse defensie kon de V.V.W.-spits makkelijk de 1-0 scoren na een half uur voetballen. In de 44e minuut viel wederom na een miscommunicatie in de Texelse verdediging de 2-0. Toen knakte er iets bij de eilanders. In de 47e minuut, blessuretijd, werd een der V.V.W.-spitsen onderuit gehaald in het Texelse strafschopgebied. De toegekende strafschop werd knap ingeschoten.(3-0). Hiermee ging de rust in.

Steffan Vlaming werd meteen na de rust vervangen door Lesley Koning. In het vervolg raakte Ralph Slik zwaar geblesseerd met een hamstrringblessure. Marco Koorn was zijn vervanger. Hierna volgde nog de 4-0. Er dreigde een debâcle. V.V.W. schakelde een tandje terug en ging slordig met de vele kansen om. Bovendien verrichtte keeper Alexander Smit een behoorlijk aantal fraaie reddingen. In de 58e minuut scoorde Sander de Haan de eretreffer voor zijn team.(4-1). Het voetbal werd rommeliger en er was veel en slordig balverlies. Omstreeks de 70e minuut schoot Lesley Koning van afstand nog eens over het vijandelijke doel. Jeroen Vlaming werd in de 80e minuut vervangen door Joren Bakker, die 's morgens al had gevoetbald met Texel 2 in Schagen tegen S.R.C. 3-0 verlies voor de Texelaars. De wedstrijd was gespeeld en korte tijd erna floot de scheidsechter voor het einde.

Zondag 22 september speelt Texel '94 thuis tegen K.G.B. uit Bovenkarspel.