Logo texelsecourant.nl
Vlak voor de botsing. Foto Jan Staal
Vlak voor de botsing. Foto Jan Staal
Video

Geen onderzoek naar aanvaring op Rede

De Inspectie Leefomgeving en Transport (voorheen de Scheepvaartinspectie) ziet geen aanleiding onderzoek te doen naar de botsing tussen de Sedov en de Lisa von Lubeck.

Dat heeft een woordvoerder van de Inspectie Leefomgeving en Transport desgevraagd laten weten. 'De aard van het ongeval geeft geen aanleiding tot nader onderzoek.'

De twee schepen kwamen donderdag in botsing op de Rede van Texel toen de 122 meter lange Sedov bovenstrooms voorbij de 36 meter lange  Lisa von Lubeck voer. De houten replica van een koggeschip raakte aan de voorzijde beschadigd en de Sedov liep een deuk in de wand op.

Kapitein Hans Heuer van de Lisa van Lubeck verklaarde op RTV Noord-Holland dat de Sedov plotseling van koers veranderde. Op de voorplecht van de Duitse replica waren mensen foto's aan het maken en zij snelden naar achteren toen duidelijk werd dat het Russische schip de Lisa von Lubeck niet meer kon ontwijken.

Op youtube is een filmpje opgedoken waarop goed te zien is hoe de beide schepen met elkaar in botsing komen.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!