Logo texelsecourant.nl
Foto Jan Staal
Foto Jan Staal

Aanvaring op Rede van Texel

De Russische Sedov en de Duitse Lisa von Lubeck zijn donderdagmiddag in botsing gekomen op de Rede van Texel.

De 122 meter lange Sedov was aan het manoeuvreren en kon de voor de anker liggende Lisa von Lubeck (36 meter) niet meer ontwijken. Het Duitse schip had een ankerbal gehesen, maar de kans bestaat dat de Sedov niet in de gaten had dat de Lisa von Lubeck voor anker lag. Dat was de indruk van toeschouwers met kennis van zaken die het ongeluk zagen gebeuren. De Sedov gaf vlak voor de botsing ook twee waarschuwingssignalen aan de Duitsers en dat is niet gebruikelijk als een schip voor anker ligt.

De Duitse houten replica van een vijftiende-eeuws koggeschip raakte fors beschadigd aan de voorzijde. Er werd onder meer een boegspriet van het schip gevaren. De schepen hadden het geluk dat er toevallig schepen van de KNRM in de buurt waren. Die schoten meteen te hulp. Of er gewonden zijn, is vooralsnog niet bekend. Er werd wel een ambulance naar de haven van Oudeschild gestuurd.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!