Luna Dral met de beker.
Luna Dral met de beker.

Texel winnaar van 32ste Waddentoernooi

Algemeen

Texel heeft zaterdag op eigen terrein het 32ste Waddentoernooi gewonnen. Sporters van de vijf Waddeneilanden namen het in negen sporten tegen elkaar op.

Bij de bekendmaking van de einduitslag in de Hollebol in Den Burg leek het er enige tijd op dat Terschelling, vorig jaar eerste, de titel zou prolongeren. Naarmate meer uitslagen bekend werden, bleek Texel echter vaker als sterkste uit de bus te komen. Uiteindelijk had Texel 50 punten, zes meer dan Terschelling dat tweede werd.

Ameland werd derde met 42 punten, gevolgd door Schiermonnikoog (22 punten) en Vlieland (8 punten). Namens Texel nam Luna Dral de beker in ontvangst uit handen van sportwethouder Hennie Huisman. Luna was bij het toernooi betrokken, omdat haar vader Peter Dral in het Texelse volleybalteam speelde. Wethouder Huisman stak zelf ook de handen uit de mouwen en speelde mee in het Texelse damesteam volleybal.

Een sporter van Ameland brak tijdens het ophalen van de prijzen in de Hollebol een lans voor het jaarlijkse Waddentoernooi en pleitte ervoor om dat vooral op de kaart te houden. Hij gaf een opsomming van een hoop sportevenementen die op de Waddeneilanden worden gehouden en dat maakt volgens de Amelander sporter samen met het Waddentoernooi wel duidelijk dat 'de eilanden meer zijn dan alleen natuur.'

Texel vs Terschelling.
Vlieland kijkt bij tennis.
Terschelling vs Texel.
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 14 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3