Afbeelding

Artex Fortissimo orkest geeft Vaderdag-verrassingsconcert bij Paal 9

Cultuur

Het Fortissimo jeugdorkest van Artex heeft zondag een miniconcert gegeven ter ere van Vaderdag. Het plan was vooraf goed geheim gehouden voor de nietsvermoedende vaders, die zondagochtend onder valse voorwendselen naar Paal 9 werden gebracht.

Normaliter vindt rond deze tijd van het jaar de traditionele uitwisseling van het Texelse Fortissimo en het Amsterdams Junioren Symfonie Orkest (AJunSO) plaats. Elk jaar in juni komt AJunSO dan naar Texel voor een gezellige uitwisselingsdag, en enkele weken later treedt Fortissimo op Vaderdag op in het Amsterdamse bos. Helaas konden deze gezellige muzikale weekends dit jaar niet doorgaan in verband met de coronamaatregelen. Artex-docente Loes Bakker zette zich echter in om op Vaderdag tóch een samenzijn te organiseren.

Omdat het een verrassingsconcert was, mochten de vaders vooraf natuurlijk van niets weten. Zij werden zondagochtend onder valse voorwendselen naar Paal 9 gebracht, waar koffie en appeltaart klaar stonden voor de muzikanten en hun vaders en familieleden. Het orkest bracht een aantal stukken ten gehore die ze graag wilden spelen voor hun vaders. Toevallige passanten konden intussen meegenieten. Na het optreden volgde de traditionele muziekquiz, waarbij de muzikale kennis van de muzikanten en hun familieleden werd getest. Na afloop werden er nog spelletjes op het strand georganiseerd. Een paar stoere Fortissimi doken de zee in, er werden wedstrijdjes touwtrekken gedaan en ten slotte was er een teamwedstrijd zandkasteel bouwen.

Helaas dit jaar dus geen uitwisseling, maar toch een feestelijke afsluiting van het orkestjaar voor de Fortissimo-leden.




De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2