Afbeelding
Foto: FOTOSTUDIOTEXEL

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

"Automatiseren administratie maakt het leven makkelijker"

Zakelijk

"Het automatiseren van de financiële administratie kan het leven zoveel makkelijker maken. Wanneer men op de juiste wijze automatiseert, neemt de kans op fouten bovendien enorm af. Ik vind het heerlijk om mensen te helpen met die stap."

Aan het woord Yvonne Rikkenberg. Ruim een halfjaar runt ze nu haar eigen administratiekantoor onder de naam Administrativus, de Latijnse naam voor administratie. "Latijn is de basis van vele talen en een goede administratie is de basis voor ieder bedrijf. Zo kwam ik tot de naam", vertelt Yvonne met een aanstekelijk enthousiasme. "Veel ondernemers zien de administratie als een noodzakelijk iets. Liever zijn ze gewoon aan het ondernemen. Ik vind het juist helemaal niet saai. Ik vind het heerlijk om te kijken hoe je alles zo efficiënt mogelijk automatiseren. De tijd van de schoenendoos met bonnetjes is al lang voorbij. En hoewel ondernemers de administratie steeds efficiënter aanpakken, valt er nog veel te winnen. Dan kost het dus meer tijd die ze dan niet in hun bedrijf kunnen stoppen."

Een geautomatiseerde administratie geeft een duidelijk beeld van het bedrijf

Yvonne heeft overduidelijk plezier in haar werk dat ze uitvoert vanuit haar huis aan de Keesomlaan in Den Burg waar ze woont met haar man. "ik hou van blije mensen en dus help ik mensen blij te maken, zo zie ik het. Een geautomatiseerde administratie geeft een duidelijk beeld van het bedrijf. Je weet altijd precies waar je staat en loopt dus niet achter de feiten aan. Je hebt direct een goed overzicht van alle inkomsten en uitgaven."

Ondanks dat ze pas een halfjaar voor zichzelf bezig is, heeft ze een schat aan ervaring. De aan de Pijpersdijk nabij De Koog geboren en getogen Texelaar zit al twaalf jaar in het vak, zo werkte ze onder meer tien jaar bij een groot accountantskantoor. "Ik heb in die jaren veel kennis opgedaan, bovendien heb ik een deskundig netwerk opgebouwd met verschillende collega's uit het werkveld. Daardoor heb ik alle handvatten om mensen te ontlasten. Niet alleen ondernemers trouwens, ik help ook particulieren bij de belastingaangiftes. Verder onderzoek ik de mogelijkheden om de salarisadministratie van bedrijven te gaan verwerken."

Yvonne geeft aan dat persoonlijk contact voor haar erg belangrijk is en in het gesprek heerst ook een zeer ontspannen sfeer. De inwoonster van Den Burg weet goed wat ze wil en wat ze kan en neemt rustig de tijd om uit te leggen wat ze doet. Een vrijblijvende afspraak maken met Yvonne kan eenvoudig via yvonne@administrativus.nl of 06 5083 5635.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 21 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30