De band Moke is de hoofdact van de tiende editie van Sommeltjespop.
De band Moke is de hoofdact van de tiende editie van Sommeltjespop.

Moke naar De Waal

Algemeen

Moke is niet zomaar een naam. De Amsterdamse rockers debuteerden zes jaar geleden met het album Shorland en waren sindsdien al op Lowlands en Pinkpop te bewonderen. In de Heineken Music Hall trad Moke samen met het Metropole Orkest op.

Opvallend is de kleding van de bandleden. Gekleed in een strak gestreken zwart overhemd en pantalon verschijnen zij op het podium. Vanwege deze 'coole' uitstraling koos mode-icoon Karl Lagerfeld de mannen van Moke uit om zijn nieuwe collectie te dragen. Ook werd Moke verkozen tot de best geklede band van Nederland.

 

Hun komst naar Texel is mede te danken aan Mediabureau Langeveld & de Rooy / Texelse Courant, dat net als vorig jaar hoofdsponsor van Sommeltjespop is. 'Eerlijk gezegd, kende ik ze niet. Maar ik heb een paar filmpjes op YouTube bekeken en ik moet zeggen dat het lekkere muziek is', vertelt directeur René de Lange.

Ook festivalvoorzitter Jeroen Schoo is zeer content. 'Je kunt ze haten of van ze houden, maar Moke is gewoon erg goed. Ze leveren altijd kwaliteit.' 'Geen Meuk, maar Moke', vat De Lange lachend samen.

Mediabureau Langeveld & de Rooy is niet het enige Texelse bedrijf dat Sommeltjespop een warm hart toedraagt. 'Het mag dan crisis zijn, wij merken er niks van. We worden ontzettend goed gesteund, zowel in natura als met liquide middelen', vertelt Schoo. Zo gaat het café op het festivalterrein het Skuumkoppecafé heten, naar het gelijknamige bier van de grootste sponsor. Mensen hebben er duidelijk zin in er iets leuks van te maken. Ik spreek ondernemers die alleen ons sponsoren. Als je ze dan vraagt waarom, geven ze altijd dezelfde reden: jullie zijn professioneel bezig, maar wel op z'n Texels.'

'Dat hebben jullie in tien jaar opgebouwd. Kwaliteit, maar zonder rare fratsen. Op Texel doen we het aars', complimenteert De Lange. Schoo: 'Dat dragen we ook uit naar de artiesten. Ze worden prima ontvangen, maar op extreme eisen gaan we niet in. Blauwe M&M's, zoals Robbie Williams die in zijn eisenpakket had, worden door ons niet verstrekt. En dat waarderen ze. Bij veel festivals zijn ze een nummer, die na aankomst die of die container krijgen toegewezen. Bij ons worden ze de hele dag goed verzorgd. Daardoor ontstaat een vriendschappelijke sfeer. Ik werd laatst gebeld door een muzikant die een paar jaar geleden op Sommeltjespop had opgetreden en vroeg wanneer het dit jaar was, omdat hij van plan was te komen kijken. Dat vind ik prachtig.'

 

Sommeltjespop kent dit jaar twee podia. Dat is uit praktische overwegingen handig, want terwijl op het ene podium wordt opgetreden, kan het andere worden omgebouwd voor de volgende act, zodat deze naadloos op elkaar aansluiten. 'Bovendien hebben we daardoor de mogelijkheid op het tweede podium een heel eigen sfeertje te creëren', aldus Schoo.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 17 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30