Logo texelsecourant.nl

Fotograaf IJsseling neergestort in Noordzee

Fotograaf Herman IJsseling van Flying Focus is woensdagochtend tijdens een fotovlucht boven de Noordzee in zee gestort. IJsseling raakte gewond, de 71-jarige piloot uit Sint-Maartensvlotbrug kwam om het leven.

Het toestel, een eenmotorige Cessna 172P, vertrok om 8.00 uur vanaf vliegbasis De Kooy bij Den Helder. Tegen 9.00 uur uur ontving het Kustwachtcentrum een melding van een noodbaken uit het toestel. Dat was neergekomen in zee op 50 kilometer uit de kust van Egmond.

De Kustwacht stuurde direct vier reddingboten van de KNRM, twee helikopters en een vliegtuig op pad voor een reddingsactie. Ook gingen twee schepen ter plaatse. IJsseling, wiens bedrijf een vestiging heeft op het Texelse vliegveld, en de piloot werden uit zee gehaald. IJsseling is per boot naar IJmuiden vervoerd en daarna naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Over de aard van zijn verwondingen  is volgens de politie nog weinig te zeggen. De 71-jarige piloot werd buiten bewustzijn per helikopter naar Den Helder gebracht. Bij aankomst in het ziekenhuis bleek hij te zijn overleden.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid en de luchtvaartpolitie doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Daarvoor zijn diverse wrakstukken van de Cessna aan wal gebracht. De luchtvaartpolitie gaat getuigen horen. IJsseling maakte in 2009 ook al eens een vliegtuigongeluk mee. Toen crashte hij bij een landing op het Texelse vliegveld. Daarbij raakte hij toen ernstig gewond.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het geplande kunstwerk van het Hoogheemraadschap als monument voor de Dijkversterking moet er komen.Reageren!