Fotograaf IJsseling neergestort in Noordzee

Algemeen

Fotograaf Herman IJsseling van Flying Focus is woensdagochtend tijdens een fotovlucht boven de Noordzee in zee gestort. IJsseling raakte gewond, de 71-jarige piloot uit Sint-Maartensvlotbrug kwam om het leven.

Het toestel, een eenmotorige Cessna 172P, vertrok om 8.00 uur vanaf vliegbasis De Kooy bij Den Helder. Tegen 9.00 uur uur ontving het Kustwachtcentrum een melding van een noodbaken uit het toestel. Dat was neergekomen in zee op 50 kilometer uit de kust van Egmond.

De Kustwacht stuurde direct vier reddingboten van de KNRM, twee helikopters en een vliegtuig op pad voor een reddingsactie. Ook gingen twee schepen ter plaatse. IJsseling, wiens bedrijf een vestiging heeft op het Texelse vliegveld, en de piloot werden uit zee gehaald. IJsseling is per boot naar IJmuiden vervoerd en daarna naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Over de aard van zijn verwondingen  is volgens de politie nog weinig te zeggen. De 71-jarige piloot werd buiten bewustzijn per helikopter naar Den Helder gebracht. Bij aankomst in het ziekenhuis bleek hij te zijn overleden.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid en de luchtvaartpolitie doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Daarvoor zijn diverse wrakstukken van de Cessna aan wal gebracht. De luchtvaartpolitie gaat getuigen horen. IJsseling maakte in 2009 ook al eens een vliegtuigongeluk mee. Toen crashte hij bij een landing op het Texelse vliegveld. Daarbij raakte hij toen ernstig gewond.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 2 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3