Afbeelding

Werkstraf Texelaar na uitgaansgeweld

Algemeen

De politierechter in Alkmaar heeft een 25-jarige man uit Den Burg donderdag veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur, waarvan 50 uur voorwaardelijk, wegens mishandeling in het uitgaansleven.

De twintiger moet ook ruim 1800 euro schadevergoeding aan zijn slachtoffer betalen. De rechter hoefde niet lang na te denken of de Texelaar schuldig was; de bewoner van Den Burg sloeg half januari voor de ogen van een politieagent een plaatsgenoot tweemaal op zijn hoofd.

De agent zag het duo in het centrum van Den Burg al even stoeien, maar dacht dat het om dolletje ging. Hij merkte dat het menens was toen het slachtoffer plotseling twee rake klappen op zijn hoofd moest incasseren en over zijn fiets viel. De man barstte van de pijn en bleek zijn sleutelbeen te hebben gebroken.

De dader bekende, toen de agent tussenbeide kwam, de klappen te hebben uitgedeeld, maar verklaarde te reageren op een duw of klap die hij zelf had gekregen. Dit kon hij op de rechtbank niet verder toelichten, want de 25-jarige man was daar niet komen opdagen.

De officier van justitie sprak over 'een fors geweldsdelict met alcohol in het spel'.. Omdat de 25-jarige man nooit eerder was aangehouden en justitie de kans op herhaling klein achtte, werd een werkstraf van 100 uur geëist, waarvan 50 uur voorwaardelijk. De politierechter kon zich volledig in deze strafmaat vinden. Dat gold eveneens voor de schadevergoeding.

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 17 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 20 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 21 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen gisteren
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5