Wethouder Hennie Huisman, NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis en ambassadeur Joris Putman schreven hun namen en de woorden Sportweek Texel in het zand. (Foto Gemeente Texel)
Wethouder Hennie Huisman, NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis en ambassadeur Joris Putman schreven hun namen en de woorden Sportweek Texel in het zand. (Foto Gemeente Texel)

Veel activiteiten tijdens Nationale Sportweek

Algemeen

Tien Texelse wielrenners brengen zondag 21 april de vlam van de Nationale Sportweek vanuit Tilburg naar Texel. Na een tocht van ruim 200 kilometer komen ze met de boot van 10.30 uur uit Den Helder en doen daarna alle dorpen aan. Om 16.00 uur ontsteekt wethouder Hennie Huisman de vlam voor het gemeentehuis.

35 Sportverenigingen zijn druk doende om in de week van 22 tot en met 26 april allerlei activiteiten te houden voor jong en oud. Deelname is gratis, bedoeling is mensen enthousiast te maken voor sport. De Nationale Sportweek wordt op zaterdag 27 april afgesloten. Het parkeerterrein voor het gemeentehuis en de naastgelegen sportaccommodaties maken deel uit van één groot sportplein waar publiek tussen 11.00 - 14.00 uur kan deelnemen aan diverse activiteiten en kan kijken naar een groot aantal demonstraties van Texelse sportverenigingen. Tussen 14.00 en 16.30 uur zal op een groot podium een mix te zien zijn van sport en entertainment. Een afwisselend programma met bekende topsporters, artiesten en spectaculaire acts. Op zaterdag 27 april wordt in scholengemeenschap de OSG een symposium gehouden.

 

 

 

 

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 12 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 14 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 15 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5