Afbeelding

Rechter laat besluiten Hollebol in stand

Algemeen

De rechtbank laat de besluiten en vergunningen voor De Hollebol, het terras en de serre in stand. Dat valt op te maken uit een viertal uitspraken die de rechtbank in Alkmaar heeft gedaan nadat Kees Dros en Frits Langeveld de gemeente voor de rechter hebben gedaagd. De gemeente heeft in formele zin wel een aantal steken laten vallen en draait daarom in enkele gevallen op voor de proceskosten.

Dros en Langeveld tekenden onder meer beroep aan tegen het gedoogbesluit voor het terras en de serre. Hun beroepen werden niet-ontvankelijk verklaard. Dros tekende ook beroep aan tegen de omgevingsvergunning voor een interne verbouwing van De Hollebol. De rechtbank oordeelt dat hun bezwaren niet relevant zijn omdat hij niet rechtsreeks in zijn belang is getroffen en dat redelijkerwijs geen nadelige gevolgen te verwachten zijn voor zijn woon- en leefomgeving.

Hollebol-eigenaar Jook Nauta reageert opgetogen en opgelucht op de uitpraak. 'Maar de negatieve gevolgen en de reputatie schade die Dros cs. hebben aangericht zijn daarmee helaas nog niet goedgemaakt.'

'De rechtbank heeft zich ten onrechte beperkt tot een veel te enge interpretatie van de ingediende handhavingverzoeken', zegt Kees Dros over de uitspraken over De Hollebol. Hij beraadt zich nog over vervolgstappen. 

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 23 minuten geleden 2
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 20 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30