Afbeelding
Foto: Ecomare

Ecomare en Museum Kaap Skil weer open

Algemeen

Het is bijna 1 juni en Ecomare en Museum Kaap Skil zijn er klaar voor: de musea mogen weer open! Vanaf vrijdag 29 mei kunnen er op de websites van beide musea kaartjes met een tijdslot worden gekocht. Toegang is alleen mogelijk met een online geboekt tijdslot. Er gelden nu ook andere regels en voorwaarden, maar dat hoeft een leuk bezoek niet in de weg te staan.

In veel sectoren is reserveren verplicht geworden en ook de musea ontkomen er niet aan. Door het aanbieden van een beperkt aantal kaartjes per tijdseenheid wordt voorkomen dat er drukte en opstoppingen ontstaan. Bij zowel Ecomare als Museum Kaap Skil worden er maximaal 30 kaartjes per tijdslot van een half uur verkocht.

Het museumcafé van Museum Kaap Skil en het restaurant van Ecomare zijn gewoon open. Wel is het aantal zitplaatsen binnen beperkt om de vereiste afstand te garanderen. Buiten is meer ruimte op het terras en picknicktafels. Ook de winkels van beide musea zijn open. Bij Museum Kaap Skil is de winkel verplaatst naar de uitgang, die nu aan de Barentszstraat ligt.

Met huisregels op de website en op borden en aanwijzingen in het museum wordt bezoekers duidelijk gemaakt wat er van hen wordt verwacht. Als iedereen zich daaraan houdt en rekening met elkaar houdt, kan er zorgeloos genoten worden van de tentoonstellingen en, bij Ecomare, de dieren. 

Afbeelding
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 22 uur geleden 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen gisteren
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2