Eline 'Esmee' Waerts zingt nu vanuit het huis van haar ouders Nico en Annelies in De Koog.
Eline 'Esmee' Waerts zingt nu vanuit het huis van haar ouders Nico en Annelies in De Koog. Foto: Eilne Waerts

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Eline Esmee: "Een volle Arena? Dat zou ik geweldig vinden"

Human Interest

"Een volle Arena? Dat zou ik geweldig vinden. Kom maar op! Het kan mij niet groot genoeg!"

De toekomstdromen van Eline Waerts (24) (artiestennaam Eline Esmee) zijn ondanks de coronacrisis niet veranderd. De Texelse studeert aan de popacademie in Enschede (officieel ArtEZ hogeschool voor de kunsten) en zingen is haar lust en haar leven, ook nu ze tijdelijk weer fulltime op Texel is. "Ik heb al mijn spullen hier, piano, gitaar, microfoon, opnameapparatuur. Ik kan alleen niet met mijn band, EMSY, oefenen. Ik mis hen wel, we zijn heel close."

We spreken met Eline in het huis van haar ouders Nico en Annelies in De Koog. "Ze is heel veel boven aan de slag. We horen door het zingen dat ze er is, anders zou je het je bijna afvragen", lacht Annelies. Eline zou nu op school moeten zitten, in plaats daarvan is ze vanaf Texel aan de slag. "Nu werk ik veel online samen met Jeroen en Freek van Fireworkx, waarmee we tekst en melodie schrijven voor dj’s, zogeheten ‘toplines’. Onlangs kwam het nummer 'Paint The Sky' uit, samen met dj Mark Sixma. Heel gaaf en onder meer te beluisteren op Spotify, Itunes en Youtube."


De muziekwereld is niet de meest eenvoudige en veel komt aan op je netwerk. "Er zijn vaak opdrachten. Soms krijg je de muziek van een dj, schrijf je daar een tekst en melodie op en dan stuur je die in. Vervolgens is het hopen dat de dj jou kiest uit de inzendingen. Soms denk je dat je niets meer hoort en gebeurt het ineens toch nog of wordt het later door een andere dj opgepakt. Ik ben hard bezig met het opbouwen van een netwerk, dat wordt op de opleiding ook echt wel gestimuleerd. Hoewel ze nu veel met dj's werkt, zijn de genres waarin Eline acteert veelzijdig te noemen. Op haar Youtube-kanaal zijn onder meer covers van Miss Montreal, Suzan en Freek en Davina Michelle te vinden, maar ook jazz en rock gaat ze niet uit de weg. "Met de band spelen we eigen werk, dat zit in de rockhoek. Covers doe ik nu weinig, want ik heb het te druk met muziek schrijven." 

"Met de band spelen we eigen werk, dat zit in de rockhoek" 

Hoewel ze zich nog niet verveelt, hoopt Eline net als iedereen dat de coronacrisis snel voorbij is. "Qua school kan ik veel vanaf hier doen. Ik heb ook online tentamens en opdrachten. Maar ik wil weer met de band spelen, ik wil optreden."


Waar veel mensen al angstig worden bij het idee van een podium en een volle zaal, kan het Eline niet gek genoeg. "Hoe groter, hoe beter. Het podium van Vrienden van Amstel live lijkt me bijvoorbeeld te gek om een keer op te staan. Ik heb aan aantal jaren terug auditie gedaan bij de musicalacademie en kwam heel ver. Ik werd uiteindelijk niet toegelaten, maar kwam er tijdens de audities er al snel achter dat acteren niet helemaal mijn ding was. Ik ben toen naar 'MBO artiest muziek' in Leeuwarden gegaan. Ik wilde de popscene in: muziek schrijven en optreden. Toen schreef ik nog geen muziek, nu wel. Ik doe graag dingen die dicht bij mezelf staan, dat is ook zo met covers. Ik geef er mijn eigen draai aan, ik maak het mijn eigen song."

Op steeds meer platformen is haar gouden stem te vinden. "Ik zit nu in het derde jaar van mijn vierjarige opleiding. Ik hoop veel eigen werk met mijn band te maken en in de toekomst veel festivals af te gaan. Mijn ultieme droom is om nog veel meer samen te werken met verschillende dj’s en uiteindelijk samen met Martin Garrix. Die werkte al met heel grote namen samen, maar werkt nu vaker met minder bekend talent."

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 50 minuten geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3