Afbeelding

De Tovenaar van Oz en Lincoln in Cinema

Algemeen

Nieuw in Cinema Texel is deze week Oz: The Great and Powerful, het magische en kleurrijke avontuur van de Walt Disney studio's, die het verhaal vertelt van het bekende karakter van L. Frank Baum: de Tovenaar van Oz.

Oscar Diggs, een niet al te bekende tovenaar met dubieuze bedoelingen, wordt uit het stoffige Kansas gehaald en naar het levendige Land van Oz gebracht. Roem en rijkdom lachen hem toe, tot hij drie heksen tegenkomt, die er niet van overtuigd zijn dat hij de grote tovenaar is waar iedereen op heeft zitten wachten. Oscar gebruikt zijn magische krachten en met behulp van illusie en creativiteit verandert hij zichzelf in de grote en krachtige Tovenaar van Oz. Tegelijkertijd probeert hij ook een beter mens te worden.

Ook te zien is 'Lincoln', over de onstuimige laatste maanden van één van Amerika's meest iconische presidenten. In een door oorlog verdeeld land streeft Lincoln naar een vrij en herenigd land zonder slavernij. Met zijn onuitputtelijke moed en vastberadenheid om te slagen, zullen de keuzes die hij maakt in deze kritieke fase, essentiële veranderingen teweegbrengen voor de komende generaties.

Op dinsdag worden seniorenvoorstellingen gehouden, waarbij het geluid minder hard staat. Te zien zijn Lincoln (14.00 u.) en Oz: The Great And Powerful (14.30 u.)

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 7 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 12 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1