De BabbelBoet bij de Gollards.
De BabbelBoet bij de Gollards. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Veel gebruik BabbelBoet bij Gollards

Algemeen Coronavirus

Er wordt nog steeds intensief gebruik gemaakt van de BabbelBoet die sinds vrijdag 1 mei bij de Gollards in Den Burg staat.

Dat heeft Omring Texel laten weten. De BabbelBoet biedt bewoners van de Gollards de gelegenheid in een huiselijk ingerichte container met een glazen tussenwand hun familie te zien en te spreken.

Volgens Jo Buijsman, die de BabbelBoet coördineert, zijn de meeste bewoners en bezoekers blij met de voorziening en willen ze graag op herhaling om familie te zien en te spreken.

Voor een klein aantal bewoners bleek het bezoek aan de BabbelBoet heel moeilijk en niet te begrijpen. “Bijvoorbeeld waarom er nu een glasplaat tussen zit. Als het bezoek minder goed verloopt, gaat zorgpersoneel in overleg met familie en dan wordt besloten om wel of niet een volgend bezoek in te plannen.”

Volgens de coördinator klinkt steeds vaker ontevredenheid van bezoekers over het "corona-gebeuren” en vinden sommigen alle regels maar onzin. “Ik kan wel altijd vertellen dat wij handelen volgens de richtlijnen. En dan zijn ze toch wel blij dat we de mogelijkheid van de BabbelBoet hebben.”

“Het is ook ontzettend dankbaar werk om te mogen doen, want ik hoor en zie veel blije gezichten! En een extra grote pluim voor alle zorgmedewerkers die de hele dag de bewoners komen brengen en halen!!! Dat gaat allemaal tussen de bedrijven door.”

De BabbelBoet, die werd geregeld door de Rotary en de Lions op Texel, blijft in gebruik als Omring weer voorzichtig beperkt bezoek mag gaan toelaten in de Gollards en de Hollewal. Dan gaat het volgens de regels van de overheid om één vaste bezoeker per bewoner. 

Bij de Hollewal staat 1 mei het KletsHuus, een strandhuisje dat werd geregeld door Rotaract Texel, zodat familie en bewoners elkaar daar eveneens kunnen zien en spreken met glas ertussen. Tot nu toe zijn er geen besmettingen in de Gollards en de Hollewal geweest.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 11 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30