Bouwdorp in 2019.
Bouwdorp in 2019. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Bouwdorp wordt dit jaar een keer Tuindorp

Algemeen Gezond & Fit

Bouwdorp bij Molenkoog zit er dit jaar als gevolg van de coronacrisis een keer niet in, maar ze laten zich bij Young 4 Ever niet zomaar uit het veld slaan.

Als alternatief is dit jaar 'Tuindorp' bedacht. Vrijwel hetzelfde qua opzet en structuur als Bouwdorp, maar met één groot verschil: de kinderen komen niet met zijn allen bij elkaar op het grasveld achter Molenkoog, maar bouwen elk in de eigen tuin een hut. Via Young 4 Ever wordt een bouwpakket aangeleverd en worden ook elke dag spelletjes en activiteiten verstrekt die de kinderen in de eigen tuin kunnen doen. Dat kan alleen, maar ook met vriendjes en vriendinnetjes. Kinderen tot 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren.

Tuindorp wordt gehouden van maandag 6 tot en met vrijdag 10 juli en is bestemd voor kinderen van 6 jaar tot en met groep 8 van de basisschool. De aanmelding start binnenkort. Volgens Berber Kruger van Young 4 Ever wordt er tijdens Tuindorp elke dag op Facebook een eigen 'Tuindorp Journaal' gemaakt, zodat kinderen/ouders/grootouders dagelijks kunnen zien wat er zoal in de tuinen gebeurt. Er is net als voorgaande jaren een centraal thema en dat is dit jaar 'Onbewoond Eiland'. De vrijwilligers van Bouwdorp maken ook dit jaar weer gezamenlijk een lied voor alle deelnemers en er wordt bekeken of de vrijwilligers ook op andere manieren een rol kunnen spelen bij Tuindorp. Op welke manier blijft nog even een verrassing.

Berber: "We doen verder uiteraard ook iets met de waterspelletjes die we anders altijd op woensdag houden en aan het eind van de week bekijken we wie de mooiste hut van Tuindorp heeft gebouwd." De kinderen kunnen ook elke dag een leuke prijs winnen door mee te doen met de opdrachten die via het Tuindorp Journaal bekend worden gemaakt. Young 4 Ever is momenteel bezig met het verzamelen van pallets voor de hutten. Per kind komt er een pallet beschikbaar. Voorafgaand aan Tuindorp komt er een moment waarop ouders langs kunnen komen bij Molenkoog om de bouwmaterialen op te halen. Het kan ook aan huis worden afgeleverd. De inschrijfkosten bedragen €10,- per kind en €5,- extra voor het thuis laten bezorgen van een bouwpakket.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 13 minuten geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 3 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 4 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 21 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2