Betteke Akkerman: Magnolia (2020) in Galerie Posthuys
Betteke Akkerman: Magnolia (2020) in Galerie Posthuys

Dit artikel is geschreven door
Posthuys Galerie

Galerie op Brink 14 De Koog

Bloemen in de kunst

Cultuur

Nadat Galerie Posthuys enkele weken gesloten is geweest vanwege de coronacrisis, heropent de galerie met een tentoonstelling over bloemen in de kunst. De tentoonstelling is uitsluitend op afspraak te bezoeken.

De nieuwe collectie is zeer gevarieerd en er is voor ieder wat wils; van kleine vaasjes tot grotere tulpenvazen, van geschilderde miniaturen tot monumentale doeken en keramische sculpturen.
Eén van de kunstenaars die we hierbij uitlichten is Betteke Akkerman uit Wormerveer. Ze verdeelt haar tijd tussen cultuureducatie en werken in haar atelier. "Het werken aan het eigen oeuvre en het blijven ontwikkelen binnen een eigen schilderstijl is de basis voor het geven van lessen aan volwassenen en kinderen." Ze werkt het liefst met olieverf en op grote formaten. Haar onderwerpen zijn uiteenlopend (wolken, bootjes, vissen, bloemen en fazanten), maar haar werkwijze is zeer herkenbaar: dynamisch. Ze zoekt naar een balans tussen herkenbare elementen en geabstraheerde vormen. Haar karakteristieke handschrift en de eigenwijze penseelstreek zijn uiteindelijk het meest kenmerkend in de kleurige doeken.
Betteke ging op verzoek van de galeriehouder Remmelt Loos van Meijel aan de slag met het thema bloemstilleven. Maandenlang componeerde ze in haar atelier met vazen en bloemen. Ze tekende en schilderde naar de waarneming, maar abstraheerde de werkelijkheid ook: riddersporen, magnolia's en amaryllissen. De schilderijen zijn nog vers en de olieverf is op sommige plekken nog niet helemaal droog.

Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) neemt uiteraard alle veiligheidsrichtlijnen in acht en ontvangt gasten uitsluitend op afspraak (06 - 41 37 88 84).

Maurice Christo van Meijel: tulpenvaas bij Galerie Posthuys
Gerrie Lulof: Zonnebloemen (keramiek) in Galerie Posthuys
Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 7 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45