Afbeelding

Lotte Bakker voorleeskampioen

Algemeen

Lotte Bakker van basisschool De Akker is maandag in de bibliotheek in Den Burg uitgeroepen tot Texels voorleeskampioen 2013.

De voorleeswedstrijd is een jaarlijks initiatief van de stichting Lezen en wordt van harte ondersteund door KopGroep Bibliotheken, waar ook de Texelse bibliotheek deel van uitmaakt. Daarbij wordt uitgegaan van het feit dat voorlezen het plezier in boeken stimuleert en daardoor een groot leesbevorderend effect heeft, zowel voor de voorlezer als voor de luisteraars.

 

Na de voorrondes op de eigen school, waar de winnaars werden gekroond tot schoolkampioen, volgde de regionale ronde. Deze werd georganiseerd door Vivianne Neeteson en vond plaats in de bibliotheek aan de Drijverstraat. De vier schoolwinnaars die het in deze regionale ronde tegen elkaar moesten opnemen, waren naast Lotte Bakker uit Oosterend Daniël Wassenaar van de Lubertischool uit De Koog, Nelle den Nijs van de Jan Drijverschool uit Den Hoorn en Puck Witte van de Jozefschool uit Den Burg. Zij lazen alle vier een fragment voor uit een door henzelf gekozen boek.

Een deskundige jury bepaalde aan de hand van diverse criteria dat Lotte Bakker de beste prestatie had geleverd. Zij las een humoristisch fragment uit 'De Griezels' van Roald Dahl en ontving uit handen van juryvoorzitter Eric Hercules een oorkonde. Zij mag bovendien het eiland vertegenwoordigen bij de kwartfinales die op 9 maart worden gehouden in Zuid-Scharwoude.

 

 

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 2 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 21 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen gisteren
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2