Wat ik zeggen wou

Algemeen

Zorghotel

Fijn, een zorghotel op Texel. Dat was het eerste wat me opviel bij het vluchtig lezen van de krant en de vette, grote kop boven het artikel, maar al heel snel kwam ik tot de ontdekking, dat het bedoelde hotel de lading niet dekt.

Voor een zorghotel is een indicatie voor 'tijdelijk verblijf' vereist van het CIZ (Centraal Indicatiestelling Zorg).

meestal ter ontlasting van de partner.

Na een operatie, waarbij de patient alleen woont en thuis niet genoeg zorg kan krijgen of moet revalideren, maar met toestemming van het zorgkantoor, bijvoorbeeld Univé of Achmea.Een plaats, waar je als terminale patient de laatste zorg kunt krijgen, alles met indicatie.

Uiteraard kun je ook opgenomen worden als je de rekening zelf kunt voldoen, maar het is zeer kostbaar. Het hotel is geheel aangepast. Ruim van opzet. Grote aangepaste kamers met automatische verlichting. Zeer brede gangen in verband met rolstoelen, scoot-mobielen en rollators, die tot de slaapkamers kunnen rijden en daar iedere nacht worden opgeladen. Alle hulpmiddelen kunnen ter plaatse worden gehuurd.

Er zijn dag- en nachtverpleegsters en ziekenverzorgsters aanwezig, die via belcontact de hele dag opgeroepen kunnen worden. Douchestoeltjes en papagaaien boven de bedden ontbreken ook niet.
De maaltijden worden indien noodzakelijk op de kamers gebracht. De zorg, bijvoorbeeld douchen en wondverzorging, komt ten laste van de AWBZ-zorg, uiteraard met toestemming van de zorgverzekering. De trombosedienst en fysiotherapeuten zijn ook aanwezig.

Deze 'echte zorghotels' krijgen het door de bezuinigingen ook al moeilijker. De eigen bijdragen worden voor de patienten steeds hoger.

Alle bestaande hotels op ons mooie eiland geven dan ook dezelfde zorg als het nieuwe 'beoogde hotel' op de Hoge Berg. Gastvrijheid, goede verzorging en alternatieve therapeuten zijn er genoeg om behandelingen te komen geven.

 

Mevr. Riny Wielinga,Den Burg.

 

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 2 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45