Afbeelding
Foto: Sportservice Texel

Gratis sportactiviteiten voor Texelse jeugd

Sport

Diverse sportverenigingen, Sportstichting Texel en andere aanbieders van sport op het eiland bieden tijdens de meivakantie gratis sportactiviteiten aan.

De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen en jongeren tot 18 jaar voor wie vanaf komende woensdag 29 april een lichte versoepeling van de coronamaatregelen geldt. De sportactiviteiten duren tot en met zaterdag 9 mei.

Sportstichting Texel organiseert een Sport- en Spelprogramma voor de basisschooljeugd. De buurtsportcoaches zorgen voor de organisatie en uitvoering. Alle kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen hieraan meedoen. 

De gemeentelijke (buiten-)sportaccommodaties gaan ook weer open, maar alleen voor activiteiten voor jongeren tot en met 18 jaar. Commerciële sportaanbieders werken mee met een aanbod in surfen, golfen, bootcamp, krachttraining, klimmen en tennis. De activiteiten vinden verspreid over alle dorpen plaats.

Een overzicht van het geheel plus de tijden is te vinden op de website van de gemeente. De activiteiten zijn onderverdeeld in twee categorieën; jeugd van 6 tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar.

Kinderen tot en met 12 jaar mogen vanaf 29 april weer in teamverband trainen, al komt het nog niet tot officiële wedstrijden. Jongeren van 13 tot en 18 jaar mogen eveneens weer sporten al moeten zij nog wel de anderhalve afstand tot elkaar in acht blijven nemen.

De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 8 uur geleden
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 11 uur geleden
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30
Afbeelding
medewerker planning gezocht 15 apr, 10:00
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15