Afbeelding
Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

TipTexel.nl buigt zich over gevolgen crisis

Algemeen TipTexel Coronavirus

De coronacrisis duurt aan, het geduld van een deel van de mensen begint op te raken. Niet zo vreemd, omdat bij veel mensen die financiële gezondheid al ernstige schade heeft opgeleverd. Maakt u zich zorgen over het behoud van uw baan (of uw bedrijf)? En hoe zorgen we ervoor dat het toerisme goed en veilig op gang wordt gebracht op het moment dat dat weer kan? Eén dezer dagen ontvangen de panelleden de vragenlijst in de mail. Mensen die graag deel willen nemen, kunnen zich inschrijven via Tiptexel.nl.

Met ca. 750 panelleden is TipTexel.nl het grootste- , maar in ieder geval het enige onafhankelijke,  raadpleegplatform op Texel en in de afgelopen twee jaar sloten steeds meer Texelaars zich aan. Het coronavirus kwam eerder ter sprake, maar dit was voor de grote intelligente lockdown. Texelaars leken zich toen nog niet al teveel zorgen te maken over het virus, maar inmiddels ziet de wereld er heel anders uit. Er zijn meerdere coronagevallen op Texel vastgesteld en ook hier zijn mensen aan het virus overleden. Ook op economisch gebied heeft Texel het zwaar: restaurants en kroegen zijn al een maand gesloten, winkels zijn vaak maar mondjesmaat geopend en toeristen zijn er amper. De paar toeristen - vaak met een eigen huisje - voelen zich verre van welkom, maar moet men niet uitkijken dat de toeristen zich zo onwelkom voelen dat zij straks niet terugkomen? En hoe moet het de komende tijd? Ziet u een app als goede toevoeging in de strijd tegen corona of maakt u zich juist zorgen over deze vorm van overheidsbemoeienis. Het eerste datalek in een mogelijke corona-app werd al geconstateerd. Hoe veilig is zo'n app nu echt? 

Geef uw mening en denk mee over het Texel na het virus en als u het nog niet gedaan heeft: meldt u zich nu aan via TipTexel.nl.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 4 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3