Afbeelding
Foto: OSG de Hogeberg

Deelnemers Beat the Coronachallenge leggen 17.000 kilometer af

Sport Coronavirus

De 'Beat the Coronachallenge' is een groot succes geworden. De voorlopige eindstand is 17.000 kilometer en dat is een prestatie op zich.

De 'Beat the Coronachallenge' is het gymproject dat de sectie lichamelijke opvoeding de afgelopen drie weken heeft opgezet. Afgelopen vrijdag was de sluitingsdag. In die laatste week was het aantal kilometers dat is afgelegd enorm toegenomen. Dat kwam vooral doordat de gegevens van de eerste weken alsnog zijn aangeleverd. De exacte eindstand is nog niet bekend omdat er nog steeds gegevens binnenkomen maar op dit moment hebben we voldoende virtuele kilometers om de meeste door corona getroffen gebieden te bereiken. Hieronder de virtuele reis:


De voorlopige stand is 17.000 km en dat is een prestatie op zich en werd door de deelnemers - waaronder niet alleen leerlingen van de OSG, maar ook volwassenen - lopend, rennend fietsend en te paard afgelegd. 

Nieuwe uitdaging

De volgende gymchallenge is een heuse triatlon. In week één moeten de leerlingen tenminste drie verschillende dorpen per fiets doorkruisen (eigen dorp niet meegerekend). in week twee moeten ze minimaal tien kilometer hebben gewandeld of gerend (mag in etappes) en in week drie moeten ze een eigen sport kiezen. Ze leggen alles vast met camera, apps of andere digitale hulpmiddelen.

Er is ook een danscontest. Wie het leukste dansje maakt en inlevert maakt kans op een leuke paasverrassing. De leerlingen kunnen alles in magister / teams terugvinden.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 17 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30