Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Ook seizoen Texelse voetballers zit erop

Sport

Het voetbalseizoen zit erop voor de amateurs en dat betekent dat S.V. De Koog dit jaar als beste is geëindigd van de Texelse clubs. Een schrale troost ook voor amateurclubs in onzekere tijden.

Er wordt geen kampioen uitgeroepen en dus kan men zich afvragen in hoeverre je kunt spreken 'beste Texelse club'. De Koog eindigt op een zesde plaats met 15 punten uit dertien wedstrijden. Medemblik dat als eerste eindigt (maar dus geen kampioen is) verzamelde 40 punten uit vijftien wedstrijden. Texel'94 eindigt als negende met 14 punten uit dertien wedstrijden en S.V. Oosterend eindigt als tiende 10 punten uit tien wedstrijden. Dit betekent concreet dat Oosterend het minst verliespunten van alle Texelse teams heeft. 

Het is een plotseling einde voor een toch al vreemd seizoen voor velen. Zo had men in Oosterend grote problemen met het veld en komt de coronacrisis tenminste op één punt niet ongelegen. Het betekent ook dat Callantsoog in de vierde klasse laatste eindigt met slecht één punt uit dertien wedstrijden, maar toch niet degradeert. Dat wil de club wel, terwijl Vesdo dat nu tweede staat in de vijfde klasse (op basis van verliespunten eerste) graag naar de vierde klasse wil. Het is echter de KNVB die hier een beslissing over zal moeten nemen. 

Het ZDH van trainer Joop Rommets eindigt in de vijfde klasse op een negende plaats, maar blijft voorlopig ongeslagen in 2020 (na twee oefenwedstrijden en twee competitiewedstrijden). 

Jan van Beek, secretaris bij De Koog, benoemt nog een kanttekening: "Het contract met de trainer loopt door, die moet gewoon betaald worden. Aan de andere kant blijven kantine-inkomsten uit. We zijn nu aan het kijken hoe wij gebruik kunnen maken van bepaalde regelingen. Want zonder de inkomsten van de kantine, wordt het voor veel amateurclubs erg lastig."

Voor de zaalvoetballers zit het seizoen er eveneens op; dat betekent dat de eerste divisie waar Texel Futsal in speelt geen uitslag kent. Texel stond daar gedeeld eerste met Leekster Eagles, maar dat telt niet meer. De clubs beginnen na de zomer hetzelfde zoals ze ook aan het begin van dit seizoen begonnen. 

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 10 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 13 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 16 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 17 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00