Logo texelsecourant.nl
Nooit geweten dat er in Den Burg zoveel beren wonen!
Nooit geweten dat er in Den Burg zoveel beren wonen! (Foto: )

Texelse kinderen gaan op berenjacht!

Onlangs kwam vanuit de Texelse Bibliotheek de oproep bij de redactie binnen om een beer voor je raam te zetten zodat kinderen die tijdens een een wandeling of fietstochtje kunnen 'spotten'. Aan deze oproep werd massaal gehoor gegeven. Overal vandaan komen beren. Van nachtkastjes, van zolders, uit kinderkamers en de logeerkamer voor de kleinkinderen. Nieuw en stokoud, van versleten en verschoten, van groot tot klein verschijnen beren achter beneden- en bovenramen van woningen, in stalletjes aan de weg, in winkels en op scholen.
De teller staat inmiddels op ruim 300.

UPDATE 27/3 - 16.00 uur: inmiddels staan er 350 beren op de kaart.
UPDATE 27/3 - 21.00 uur: 450 adressen met beren geregistreerd.
UPDATE 28/3 - 17.00 uur: op maar liefst 600 adressen op Texel  wachten één of meerdere beren op een bezoek!

Hendrien Landeweer maakte zelfs een kaart waarop de beren en hun woonadres te zien zijn zodat je thuis een route kunt maken. Ook plaatste zij een 'spaarkaart' die je zelf kan printen en waarop je vervolgens de gescoorde beren kan afvinken. Een rondje 'berenspotten' is leuk voor jong en oud. Ook voor de oudere thuiszitters levert het leuke momentjes op met kinderen die zwaaien naar de beren. Je kunt ook kleine opdrachtjes doen, bijvoorbeeld bij een bruine beer rondje draaien, bij een witte beer applaus, etc.

Er wordt uitdrukkelijk opgeroepen om rekening te houden met de richtlijnen die op dit moment gelden, dus hou voldoende afstand van anderen en maak alleen een rondje in je eigen buurt en alleen met je eigen gezin. En vanzelfsprekend is het al helemaal niet de bedoeling dat mensen dit als een aanmoediging zien om naar het eiland te komen om de Texelse beren te spotten!

Deze handige kaart helpt je om de beren te vinden: Berenkaart

Wil je jouw Texelse beer ook nog opgeven? Zet je adres dan onder het facebookbericht op de pagina '0222 Wat je maar kwijt wil'.
Hendrien blijft het komende weekend -voor zover ze dat bij kan houden!- nog beren plaatsen op de kaart.

Nogmaals: het gaat in dit geval uitdrukkelijk om een initiatief voor de lokale inwoners en adressen op Texel!

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind dat we op Texel in het algemeen goed geïnformeerd worden wat betreft het coronavirusReageren!