Logo texelsecourant.nl
Foto: Job Schepers

Campings blijven tot 6 april dicht

De Veiligheidsregio heeft vandaag besloten dat de campings in Noord-Holland Noord tot 6 april op slot gaan. Dat heeft de voorzitter, burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar bekend gemaakt. Het kampeerseizoen kan vanwege de coronacrisis nog niet van start. 

Bij mediapartner NH Nieuws reageert Bruinooge op het besluit dat de burgemeesters van Noord-Holland noord vandaag namen betreffende de nieuwe noodverordening. "Die is vanaf nu vastgesteld en dat betekent dat ik als voorzitter van de veiligheidsregio vanaf nu vergaande bevoegdheden heb om in te grijpen als het gaat om veiligheid rond corona."

In Noord-Holland Noord zal er scherp opgelet worden dat er geen verzameling van drie mensen of meer bij elkaar zijn: "Bij drie gaan we je aanspreken. Met vier man kan echt niet meer," zegt Bruinooge daarover, We moeten nu stevige maatregelen nemen om te zorgen dat de curve naar beneden gaat."

Een aantal campings zoals bijvoorbeeld 't Woutershok, De Krim en De Robbenjager hadden al besloten tot die datum te wachten. 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind dat we op Texel in het algemeen goed geïnformeerd worden wat betreft het coronavirusReageren!