Logo texelsecourant.nl
Afval.
Afval. (Foto: Job Schepers)
Coronavirus

Alleen naar Hamster als het nodig is

De gemeente heeft mensen verzocht alleen naar De Hamster in Oudeschild te komen als dat echt noodzakelijk is.

Volgens een bericht op de site van de gemeente wordt de corona-crisis en het thuiszitten gebruikt om het huis eens flink op te ruimen, maar het is niet de bedoeling dat dat tot een verhoogd bezoek aan de afvalverwerker in Oudeschild leidt.

“Afval dat thuis niet weggegooid kan worden, wordt in veel gevallen naar De Hamster gebracht. Hier gelden dezelfde maatregelen als in heel Nederland afgekondigd. Houd 1,5 meter afstand en blijf binnen als je milde klachten hebt zoals verkoudheid, keelpijn etc.”

Het ophalen van huishoudelijk afval is volgens de gemeente een vitale maatschappelijke taak en van belang voor de volksgezondheid en milieuhygiëne. “Het beschermen van de medewerkers tegen infectie is dan ook van zeer groot belang.” 

“De afvalsector doet daarom een dringende oproep om niet naar milieustraten te komen met milde klachten en alleen naar de inzamellocaties te gaan als het echt noodzakelijk is. Oude spullen even bewaren en over een paar weken wegbrengen heeft de voorkeur.”

De Nederlandse Vereniging van Reinigingsdiensten (NVRD) liet weten landelijk steeds meer signalen te ontvangen dat mensen de pandemie gebruiken om hun huis eens flink op te ruimen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind dat we op Texel in het algemeen goed geïnformeerd worden wat betreft het coronavirusReageren!