OSG-leerlingen Cinta van Beusekom, Mirte Schuijl, Teddy Westra en Marly Siebeling tekenden donderdagmiddag samen met lerares Marlieke Daals van de OSG hartjes bij de Gollards voor de bewoners en de medewerkers.
OSG-leerlingen Cinta van Beusekom, Mirte Schuijl, Teddy Westra en Marly Siebeling tekenden donderdagmiddag samen met lerares Marlieke Daals van de OSG hartjes bij de Gollards voor de bewoners en de medewerkers. Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Geen bezoek meer in Gollards en Hollewal

Algemeen Coronavirus

Verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen in de ouderenzorg zijn vanaf vandaag landelijk gesloten voor bezoekers en anderen die niet noodzakelijk zijn voor de basiszorg. 

Dat heeft het kabinet donderdagavond bekendgemaakt. Het betekent dat de bewoners van de Gollards en de Hollewal in Den Burg vanaf vandaag ook geen bezoek meer mogen ontvangen. De maatregel geldt vooralsnog tot en met 6 april en is bedoeld om de kwetsbare bewoners beter te beschermen tegen het corona-virus.

Het is door de maatregel voor familie, vrienden en andere bekenden van bewoners voorlopig niet mogelijk om op bezoek te gaan. Organisaties en hun medewerkers zijn door het kabinet gevraagd er alles aan te doen om bewoners en naasten op andere manieren in contact te laten blijven, bijvoorbeeld door (video)bellen mogelijk te maken.

Incidenteel kan een instelling volgens het kabinet afwijken van deze maatregel, in het bijzonder in de stervensfase.

Minister Hugo de Jonge (volksgezondheid): "De maatregelen die we moeten nemen zijn verstrekkend en hebben veel verdrietige gevolgen. Juist omdat deze ouderen zich vaak al alleen voelen. We hebben dit besluit dan ook niet licht genomen. Maar we moeten de mensen die ons lief zijn beschermen. Dat doen we door ons gezonde verstand te gebruiken, en de maatregelen met een warm hart uit te voeren."

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 1 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 17 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 20 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 23 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2