Logo texelsecourant.nl
Burgemeester Michiel Uitdehaag.
Burgemeester Michiel Uitdehaag. (Foto: Stefan Witte)
Coronavirus

Burgemeester: “Bestel ook eens wat te eten”

Burgemeester Michiel Uitdehaag heeft een oproep gedaan om als Texelaars te blijven denken aan andere Texelaars die momenteel hun omzetten zien kelderen.

“Bestel bijvoorbeeld eens wat te eten om een ander te steunen”, aldus de burgemeester. Hij sprak de afgelopen dagen met meerdere ondernemers en hoorde daar de verhalen over ernstig teruglopende omzetten als gevolg van de corona-crisis.

Een hoop restaurants op het eiland zijn de afgelopen dagen begonnen met bezorg- en afhaalservices om de komende tijd toch iets van omzet te draaien en om eten voor anderen te bereiden.

Uitdehaag deed eerder al de oproep contact met ouderen en kwetsbare doelgroepen voorlopig even te vermijden, maar wel aan hen te blijven denken. “Mail, app of bel hen af en toe om te vragen hoe het gaat. Vraag of je boodschappen of bestellingen voor iemand kan meenemen.”

De burgemeester deed ook het verzoek op het eiland in het algemeen naar elkaar te blijven omkijken. Hij sprak zijn waardering uit voor iedereen die zich inzet om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Als het gaat om een handig overzicht van de bedrijven die maaltijden bezorge n is er deze link (initiatief Texelse Courant) :

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind dat we op Texel in het algemeen goed geïnformeerd worden wat betreft het coronavirusReageren!