Gollards.
Gollards. Foto: Omring

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Beperking bezoek Gollards en Hollewal

Algemeen Coronavirus

Zorgorganisatie Omring heeft maatregelen genomen in verzorgingshuis de Gollards en verpleeghuis Hollewal in Den Burg om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan en de bewoners en medewerkers te beschermen.

Per dag wordt per bewoner één bezoeker toegelaten, eventueel vergezeld van een kind. "Voor beiden geldt uiteraard dat ze geen symptomen van verkoudheid of griep mogen hebben." 

Omring raadt ten stelligste af om kinderen onder de 5 jaar in aanraking te laten komen met de kwetsbare groep ouderen omdat deze kinderen vaak neusverkouden zijn.  

Het Eethuys in de Gollards wordt gesloten voor bezoekers van buiten. Dagactiviteiten voor bezoekers van buiten Hollewal of Gollards komen te vervallen en het Oppertje en de dagopvang Somatiek in Hollewal sluiten tot nader order voor bezoekers van buiten.  

Omring vraagt mensen die de Gollards of de Hollewal bezoeken om te denken aan de richtlijnen van het RIVM. Dat is regelmatig handen wassen, hoesten en niezen aan de binnenkant van de elleboog, gebruik van papieren zakdoekjes, geen handen schudden en contact tussen ongewassen/ongedesinfecteerde handen en neus, ogen mond mijden.

Omring zegt zich te realiseren dat deze maatregelen grote gevolgen hebben "Maar ze zijn nodig om de kans op verdere besmetting zoveel mogelijk te verkleinen en dus in het belang van bewoners en medewerkers van de verpleeg - en zorglocaties."

Burgemeester Uitdehaag gaf eerder vandaag ook al het advies om contact met ouderen en kwetsbare doelgroepen voorlopig te vermijden om hen te beschermen. Hij gaf eveneens het advies wel aan ouderen en kwetsbare groepen te blijven denken. "Mail, app of bel hen af en toe om te vragen hoe het gaat en vraag of je boodschappen of bestellingen voor iemand kan meenemen." 

Op de site van het RIVM is algemene informatie over het virus te vinden. Op de site van de VVV wordt een live blog over de situatie op Texel bijgehouden.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 9 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 12 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 15 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 16 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00