Afbeelding
Foto: Museum Waelstee

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Corona

Lijst afgelastingen op Texel groeit

Algemeen Coronavirus

De lijst met afgelastingen van evenementen en activiteiten op Texel die niet doorgaan als gevolg van de verspreiding van het corona-virus groeit.

Museum Waelstee in De Waal blijft tot en met 31 maart gesloten. Eerder liet Stichting Texels Museum ook al weten haar musea op het eiland tijdelijk op slot te houden.

De Texelse bierbrouwerij stopt vanaf zondag tot en met 31 maart met rondleidingen en sluit ook het proeflokaal van de brouwerij aan de Schilderweg. Vanaf 1 april neemt de bierbrouwerij weer reserveringen in ontvangst als de situatie het weer toelaat.

De voorstelling van ’t Amateurtje, gepland op 21 maart in De Wielewaal, gaat niet door, het concert dat DEK op 28 maart in De Waldhoorn zou geven is afgelast en Beethoven Scratch gaat niet door. Dat laatste was een muzikaal evenement, gewijd aan Ludwig van Beethoven, dat op 28 en 29 maart bij Artex zou worden gegeven.

Eerder werd ook al duidelijk dat activiteiten in de bibliotheek in Den Burg zijn afgelast (de Kikkerdag en Coderdojo), het voorjaarsconcert van Excelsior is gecancelled, Texelpop gaat niet door en de viering van 185 jaar Eierland en 50 jaar De Krim in de Evenementenhal op 19 maart is afgelast. De Reddingbootdag van de KNRM op 25 april gaat eveneens niet door.

De Rommeltjesmarkt die elke maandag in Den Hoorn wordt gehouden, is de rest van de maand maart ook afgelast.

Burgemeester Michiel Uitdehaag liet vrijdagavond op Twitter weten trots te zijn op iedereen die een bijdrage levert aan het indammen van het corona-virus.

De burgemeester gaf het advies om contact met ouderen en kwetsbare doelgroepen voorlopig te vermijden. "Maar dat betekent niet dat we hen moeten vergeten, ook hier op Texel! Mail, app of bel hen af en toe om te vragen hoe het gaat. Vraag of je boodschappen of bestellingen voor iemand kan meenemen."

Op de site van het RIVM is algemene informatie over het virus te vinden. Op de site van de VVV wordt een live blog over de situatie op Texel bijgehouden.

Daar staat sinds zaterdag het advies er rekening mee te houden veel bedrijven op Texel voorlopig vragen om met de pin in plaats van contant geld te betalen. 

Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 5 minuten geleden
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51