Gemeentehuis.
Gemeentehuis.

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Corona

Gemeente: stel bezoek uit

Algemeen Coronavirus

De gemeente werkt vanaf komende maandag alleen nog op afspraak. Zomaar het gemeentehuis in Den Burg binnen lopen is er tot en met 31 maart niet meer bij.

Die maatregel heeft de gemeente genomen naar aanleiding van de verspreiding van het corona-virus. Mensen die toch in het gemeentehuis moeten zijn, moeten van tevoren via 140222 telefonisch een afspraak maken. "De dienstverlening gaat gewoon door."

Het gemeentehuis volgt met de beperkingen van de contacten de aangescherpte maatregelen van het Rijk met betrekking tot het corona-virus. 

De raadsvergadering van komende woensdagavond 18 maart gaat vooralsnog gewoon door, maar dan zonder publiek. De vergadering is wel te volgen via de website van de gemeente of via Radio Texel.

Volgens de laatste gegevens van het RIVM (van vrijdag 13 maart) zijn er op Texel nog geen besmettingen met het corona-virus vastgesteld.

Op de live blog bij de VVV is te lezen dat Texelse bedrijven inmiddels extra hygiënemaatregelen treffen: bij wastafels is desinfecterende zeep aanwezig, medewerkers wassen de handen extra vaak, er worden extra schoonmaakrondes ingelast, bij begroeting worden geen handen geschud en medewerkers met lichte vorm van klachten blijven thuis.  

Diverse restaurants en activiteitenlocaties op Texel beperken volgens de live blog hun capaciteit tot maximaal 100 personen (t/m 31 maart 2020). Bezoekers worden hierover bij de ingang van de betreffende locaties geïnformeerd.

Hotel-restaurant Bij Jef in Den Hoorn sluit van 18 tot 31 maart de deuren. Eigenaren Jef Schuur en Nadine Mögling van het sterrenrestaurant zeggen zich verantwoordelijk te voelen voor de veiligheid van hun gasten en medewerkers. 

Gasten die hadden gereserveerd, hebben alternatieve data aangeboden gekregen. De twee weken dicht wordt volgens Jef en Nadine gebruikt om nieuwe gerechten en smaakcombinaties te ontwikkelen. “We maken van de nood een deugd.”

Voor algemene informatie over het corona-virus; zie de website van het RIVM.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 38 minuten geleden
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 1 uur geleden 2
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 18 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15