Jorian Ploegman en André Smith van ICTexel.
Jorian Ploegman en André Smith van ICTexel. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

ICTexel verhuist naar pand coöperatie op haven Oudeschild

Zakelijk

ICTexel van Jorian Ploegman en André Smith is verhuisd naar het voormalige kantoor van de visserijcoöperatie op de haven van Oudeschild.

Het is een nieuwe stap in de ontwikkeling van het bedrijf dat Ploegman en Smith in 2014 begonnen toen ze beiden fulltime systeembeheerder waren bij respectievelijk De Krim en de Rab Groep. De twee besloten van de Spinbaan naar de haven te verhuizen, nadat ze van de CIV (klant bij ICTexel) het verzoek hadden gekregen of zij in het voormalige kantoor flexplekken zouden willen gaan exploiteren.

Dat zijn plekken die ondernemers dan wel toeristen voor een x aantal uur kunnen huren, zodat ze de beschikking hebben over een bureau met onder meer computer en printer om even rustig te kunnen werken als dat nodig is. Het gaat om circa tien flexplekken die vanaf april onder de naam 'Texelsche Kade' in bedrijf worden gesteld. André en Jorian blijven zich verder vanaf de nieuwe locatie toeleggen op beheer en onderhoud van computersystemen. Daarnaast gaan ze binnenkort in samenwerking met de gemeente en de CIV wifi uitrollen op de haven van Oudeschild. De twee hebben inmiddels een stevige staat van dienst opgebouwd. Ze zijn onder meer actief op De Krim, bij Rab, in de TXL sporthal, Hotel De Lindeboom, Greenside en Hotel Op Diek. Daarnaast hebben ze nog een flink aantal andere afnemers. “Het is leuk om te zien dat met regelmaat nieuwe klanten ons weten te vinden."

Bij De Krim was ICTexel vanaf het begin betrokken bij de ICT-projectbegeleiding van de Evenementenhal om alle computersystemen voor licht, geluid en de warmtepompinstallaties te realiseren. "En we hebben er wifi voor 1500 mensen aangelegd." Bij het zwembad van De Krim realiseerden ze het netwerk voor de regeltechniek, de kassa's en de systemen voor de toegangscontrole. De camerabeveiliging draait eveneens op een netwerk van ICTexel.

ICTexel blijft rechtstreeks in verbinding staan met Kabeltex in Den Burg waar zich het datacentrum en de back-up van ICTexel bevinden. Het bedrijf heeft eveneens het beheer over de systemen van Kabeltex, DBB Texel en het Texelfonds die in het pand aan de Abbewaal zijn gevestigd. Naast de klanten op Texel bedient ICTexel ook een aantal klanten aan de overkant. Zelfs tot in Zwitserland aan toe. “Zelf zijn we regelmatig aan de overkant voor het volgen van technische trainingen en workshops.”

ICTexel zet zaterdag 14 maart op de nieuwe locatie de deuren open voor relaties en belangstellenden, zodat zij kunnen komen kijken hoe het binnen geworden is.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 15 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 20 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1