"Ik kan lastige fiscale zaken op een goede manier uitleggen aan mensen die er niet iedere dag mee te maken hebben." Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Jonge adviseur met een schat aan ervaring

Zakelijk

Het was tijdens de Waanzin van 2017 dat Fedor van Elk (38) zich realiseerde dat hij beter functioneerde in een klein team, waarbij iedereen zijn of haar eigen taken had. 

Dat besef bracht hem tot een vrij drastische stap die hem uiteindelijk bracht tot het punt waar hij nu staat: zijn eigen fiscaal adviesbureau onder de naam 'Elk Advies'.

Fedor is een echte Texelaar, geboren en getogen in Den Burg en ook niet van plan weg te gaan. Buiten zijn werk en gezin (samen met zijn vrouw Joannie heeft hij twee kinderen, Isa en Sil) om is hij actief in tal van zaken. Zo zit hij in het bestuur van de MAB Club, is hij penningmeester van de Sportstichting, speelt hij graag zaalvoetbal, heeft hij zitting in de Bestuursklas Texel van TESO en de Rabobank en is hij lid van de Lions en de Jonge Ondernemers. "En toch weten veel mensen niet wat ik precies doe. Mijn vrienden wel natuurlijk, maar bijvoorbeeld vrienden of kennissen van mijn ouders denken dat ik tegenwoordig aan de overkant werkzaam ben. Dat is dus niet waar", vertelt hij lachend.

Fedor begint zijn loopbaan op Texel in 2003 bij B&B Van der Vis en Den Boer Accountants en Adviseurs nadat hij zijn opleiding Commerciële Economie heeft afgerond. "Op de middelbare school waren het al de economische vakken die mij het meeste lagen. Eerst wilde ik nog voetbalmakelaar worden, maar ik kwam er al snel achter dat veel posities in de voetbalwereld vooral worden opgevuld door oud-voetballers en daar kom je als 'junior' niet zo maar tussen", lacht hij.

Bij B&B ontwikkelt Fedor zichzelf door en spaart zichzelf daarbij niet. Naast zijn baan volgt hij de opleiding tot Register Belastingadviseur en hierna volgt een een traject waarbij hij iedere week een dag naar de universiteit in Groningen afreist. Sinds 2015 mag hij zich meester in het Fiscaal Recht noemen. Ondertussen is hij in 2014 als aandeelhouder toegetreden tot de directie van Omnyacc Texel en Administratiekantoor Koorn. 

"Het was een roerige tijd, mijn broertje Ivar overleed in 2013. Toch ben ik als aandeelhouder ingestapt, het was ook een prachtige mogelijkheid. Als je een dergelijke stap neemt, is het niet gebruikelijk dat je een paar jaar later je aandelen alweer te koop aanbiedt. Maar we zijn daar op een goede manier met zijn allen uitgekomen. Ik merk gewoon dat ik meer op mijn plek ben in een klein team en zo geschiedde."

Een klein team is een understatement. Fedor heeft een eenmanszaak, al werkt hij veel samen met het bedrijf Joan Assisteert van zijn vrouw. "Ik ben secretaresse, managementassistente en ga zo maar door. Ik heb een financiële achtergrond", legt ze uit.

"Natuurlijk werk ik daarnaast samen met mensen uit mijn netwerk op Texel en aan de overkant. Maar ik ben zelf weer verantwoordelijk voor mijn volledige klantenbestand, veelal particulieren en zelfstandige ondernemers. Ik denk dat mijn kracht is dat ik lastige fiscale zaken op een duidelijke manier kan uitleggen aan mensen die er niet iedere dag mee te maken hebben. Ik neem daar de tijd voor, ik wil niet zo'n financieel adviseur van 'uurtje-factuurtje' zijn. Als één van mijn klanten mij belt met een korte vraag, gaat niet meteen de meter lopen zullen we maar zeggen", stelt hij.

Fedor is met zijn 38 jaar een relatieve jongeling in het vak, maar heeft een schat van ervaring op het gebied van fiscaal advies, aangiften, erfrecht en administratie. Vanuit zijn kantoor aan huis aan de Beatrixlaan kan hij snel schakelen.

Meer over Elk Advies op https://www.elkadvies.nl/ of via 06 4137 5212.

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 6 uur geleden 6
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 8 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 10 uur geleden 1
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 19 apr, 16:00
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 19 apr, 15:35 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10