Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Gebroeders Witte winnen speelronde klaverjassen.

Algemeen

Theo en Gerard Witte haalden de hoogste score in de negentiende speelronde. Bas Tromp en Frans Stark zagen hun voorsprong verder groeien en komen steeds dichter bij het clubkampioenschap.

De Wittes doen het prima de laatste weken. Deze week haalden ze zelfs hun tweede rondewinst én de hoogste partij van dit seizoen binnen met een score van 7316 punten. Na een opening van 2119 punten volgde er een klein dipje van 1482 punten, maar een sterk slotakkoord van 1956 en 1759 punten zorgde alsnog voor deze score. De heren Witte stijgen daarmee van zes naar vijf en hebben zelfs uitzicht op het podium. Jos Veeger haalde met invaller Thijs Smit de tweede plaats binnen met 7204 punten. Dat was vooral te danken aan een uitstekende opening van 2344 punten, waarbij de tegenstanders het met een schamele 898 punten moesten doen. Veeger en Stoelinga maakten daarmee het verloren terrein van de laatste weken helemaal goed en staan nu zesde in het klassement. Hans Westdorp en Meijert Laan handhaafden hun derde plaats in het klassement door ook in deze speelronde derde te worden. De score van 6984 punten kwam in vier gelijkmatige boompjes van tussen de 1616 en 1844 punten tot stand. Marja en Martien Bakelaar pakten de vierde plaats met 6957 punten. Ook zij scoorden vier gelijkmatige boompjes, waarvan er maar één met klein verschil verloren werd. De Bakelaars stijgen van negen naar zeven in het klassement. Leiders Tromp en Stark deden goede zaken door met 6900 punten vijfde te worden. Het gemiddelde was met 6352 punten nog niet zo hoog dit seizoen. Er werden 33 marsen gespeeld, een evenaring van het seizoensrecord.

In het algemeen klassement nemen Tromp en Stark wel heel ruim afstand van de concurrentie. Met nog zeven speelronden te gaan is hun voorsprong inmiddels gegroeid naar 3364 punten. Dan komt de titel echt binnen handbereik. Lieuwe van der Veen en Co Koomen hebben de race met de twee ontketende kampioenen lang kunnen volhouden maar moeten de laatste weken toch een gat laten vallen. Hans Westdorp en Meijert Laan staan nu derde met een achterstand van 4152 punten. Daarachter blijven de verschillen klein, er zijn zeker nog zeven koppels die - als het mee zit - in aanmerking kunnen komen voor de tweede of derde plaats. Achter de toppers blijft het dus spannend.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 1 uur geleden 4
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 21 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen gisteren
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30