Dorian van Rijsselberghe
Dorian van Rijsselberghe Foto: Website Life of Dorian

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Dorian ligt achter op Kiran Badloe

Sport

Het is vooralsnog Kiran Badloe die op het WK windsurfen in Australië op koers ligt om naar de Olympische Spelen in Tokio te gaan.

Dat valt op te maken na de derde dag van het wereldkampioenschap windsurfen in de RS:X-klasse. Badloe won twee van de drie voorrondes en werd één keer derde waardoor hij zijn eerste plaats in het klassement verstevigde.

Tweevoudig Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe zakte intussen van de derde naar de vierde plaats in het klassement. Hij eindigde in de voorrondes op de 25ste, 3de en de 5de plaats. 

De windsurfers hebben nog één dag voorrondes te gaan, waarna de twee slechtste resultaten mogen worden weggestreept. De beste tien gaan door naar de afsluitende medalrace op zaterdag waarin het eindklassement wordt bepaald.

Volgens Dorian was de eerste race (25ste) een 'shocker'. De tweede race was beter en derde race was volgens hem wel oké. "Ik heb alleen wat moeite met mijn snelheid te vinden dus dat is niet lekker. Dat is gewoon lastig. En als je voorin mee wil varen, dan heb je alle beetjes nodig. Ik probeer goede races te varen, tactisch en dan kom ik redelijk mee. Hier en daar een hoekje afsnijden en dan kom ik voorin te zitten, maar die echte hyperspeed is nog niet gevonden."

Ondanks de achterstand probeert de Texelaar het hoofd koel te houden in Australië. “We moeten gewoon rustig door blijven gaan. Het is nog niet voorbij.” 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 4 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3